spot_img
spot_img

„Волстрит џурнал“: Украјина је само почетак, а наш брод тоне

spot_img
spot_img
spot_img

Адмирал Чарлс Ричард сматра да су сада подморнице вероватно једина предност Америке.

„Украјинска криза коју преживљавамо само је загревање. Иде нешто веће, ускоро ћемо се наћи у искушењима… На основу процене наших снага када је реч о обуздавању Кине, наш брод полако тоне, јер Кина остварује своје могућности у пракси брже од нас. Није важно колико су добри наши команданти и наши коњи – нећемо их имати довољно. И то је проблем најближе будућности “, изјавио је адмирал Чарлс Ричард, шеф Стратешке команде Сједињених Америчких Држава, пише „Волстрит џурнал“..

Чарлс Ричард рекао је да је озбиљно забринут због смањених могућности те земље када је реч о обуздавању супарника – Кине и Русије, и истакао да је Вашингтон већ изгубио трку у хиперсоничном наоружању и сада има предност једино у подводној флоти.

Сукоб у Украјини је показао да могућности америчког војног обуздавања слабе, али мало је оних који су спремни да ту чињеницу признају јавно.

Адмирал Ричард наводи да су сада подморнице вероватно једина предност Америке, али и та предност може да нестане ако земља не буде решила проблеме с техничким сервисирањем и не почне да гради нове.

„Волстрит џурнал“ подсећа на то да је Кина прошле године испитивала хиперсоничну ракету која је облетела земаљску куглу и вратила се на тачку с које је узлетела. Тај догађај је потпуно запрепастило САД. То значи да потенцијално било који амерички град може бити у опасности, а ракета не може бити откривена, пише амерички лист а преноси Спутњик.

„На који начин је Вашингтон изгубио хиперзвучну трку с Пекингом и Москвом неопходно је расправити у Конгресу“, наводи се у тексту објављеном у „Волстрит џурналу”

Постоји ризик да ће информисање јавности о слабим тачкама америчких оружаних снага подстаћи противнике САД да их злоупотребе, али већа је одржавати слепо самозадовољство – док Кина не нападне Тајван или не предузме још некаква дејства која снажно погађају интересе САД и савезника, закључује аутор.

 

 

 

(sputnik)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img