spot_img
spot_img

Svečano otvoren: Brčko od danas ima Klub korektivne gimnastike

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

U Brčkom je juče svečano otvoren Klub korektivne gimnastike “Stav”.

Uz veliki broj zvanica, sjajan ketering restorana “Marco Polo” i dekoracije “Tri princeze”, Klub korektivne gimnastike “Stav” svečano je otvorio svoja vrata na adresi Skendera Kulenovića 1/b u Eš naselju.

Korektivna gimnastika je aktivna terapijska metoda koja služi za prevenciju i smanjivanje bolova ili deformacija u tijelu koje nam zagorčavaju život, a obično su posljedica lošeg držanja i manjka tjelesne aktivnosti.

Dakle, korektivna gimnastika koristi fizičku vježbu u medicinske svrhe.

Ako imate problema s deformacijom stopala, kukova ili kičme, hiperekstenzijom koljena, lošim držanjem i sličnim teškoćama, korektivna gimnastika zaista vam može pružiti olakšanje.

Pomoć sa sličnim problemima naši sugrađani dugo su tražili u Bijeljini, gdje se do sada nalazio najbliži centar, ali od danas i Brčko ima rješenje za ovu bolest modernog doba.

Stručni tim u “Stava” u Brčko donosi i kineziterapiju – početni korak rehabilitacijskog procesa u kojemu se želi postići potpuni oporavak nakon oštećenja tijela, kao i schroth metodu – svjetski priznat program vježbi kreiran za konzervativan tretman kompleksnih deformiteta kičmenog stuba skolioze i kifoze.

Tu je i McGill metoda koja predstavlja pristup rehabilitaciji i prevenciji bolova u leđima zasnovan na naučnim principima, kao i pilates treninge i centar za masažu.

Klub korektivne gimnastike “Stav” ponosi se stručnim timom koji čine diplomirani fizioterapeuri, Schroth terapeuti, te magistar fizičke kulture, uz stalno savjetovanje ljekara.

Ovaj vid prevencije i očuvanja dobrog zdravlja do sada je bio dostupan samo u većim regionalnim centrima, te su brojni naši sugrađani za ovaj tip aktivnosti morali putovati i po nekoliko sati.

Od danas, korektivna gimnastika dostupna je i u Brčkom, i to na adresi Skendera Kulenovića 1/b, a sve informacije možete dobiti i na broj telefona 065/990-668.

 

 

(sponzorisano)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img