spot_img
spot_img

Коначно – домаће козје млијеко у Брчком

spot_img
spot_img

Козје млијеко веома је тражено и на нашим просторима, с добрим разлогом. Наиме, козје млијеко богато је љековитим својствима и све се више користи у случају одређених здравствених потешкоћа, али и као превентива.

Уколико сте у потрази за овим љековитим производом, имамо препоруку за вас!

У близини нашег града налази се породична фарма “Милина”, гдје се са много љубави, посвећено и предано брине о 50 коза. Власник ове фарме, Милан Драгичевић, каже нам како посао јесте тежак, али када се ради с љубављу, нема проблема.

“Као и сваки посао, ако га радите озбиљно, тражи посвећеност. Ипак, захвалан је. Козе су дивне животиње, а њихово млијеко и производи који се добијају од њега, нешто су попут универзалног лијека. Многи га пију превентивно, родитељи га често дају дјеци, помаже приликом болести дисајних путева”, каже Милан.

Лијек из природе

Ваља споменути и то да је козје млијеко доста сличније мајчином млијеку (човјека) од крављег млијека. Само то је већ довољан разлог да га пијете.

Осим тога, већ одавно се користи као лијек за бронхитис, сузбијање алергија, јачање имунитета и различитих болести дисајног система. Савремена истраживања показала су оно што људи већ дуго знају из искуства – козје млијеко има бољу и лакшу пробављивост и отпорност од крављег млијека.

Козје млијеко богато је калцијумом и фосфором, два важна елемента за чврстоћу и здравље костију. У козјем млијеку пронаћи ћете и велике количине цинка и селена, који су снажни антиоксиданси, и који нам помажу сачувати јак имунитет. Многи научници данас препоручују пити козје млијеко у случају анемије која је изазвана мањком жељеза у крви.

Дјеца која пију козје мљеко боље се развијају

У млијеку козе налази се и велики број витамина, а посебно је добро што у њему нема тешко пробављивих масти. Много је лакше за пробаву од крављег млијека, посебно због мање лактозе. А нетолеранција на лактозу постаје све раширенији проблем.

Нека су истраживања показала занимљиве резултате: наиме, код дјеце која су храњена козјим млијеком забиљежен је бржи раст, забиљежена је већа тјелесна маса и боља минерализација костију у односу на дјецу која су била храњена крављим млијеком.

Сирутка је већ добро позната намирница, богата протеинима и здрава код потребе за регенерацијом јетара. Без обзира дали је прављена од крављег или козјег млијека – сирутка је јако здрава. Козји сир још је једна вриједна и здрава намирница, а могуће је купити и јогурт од козјег млијека.

А све ове производе, и то домаће радиности, можете наћи на фарми “Милина”.

Млијеко, сир, сурутка и кисело млијеко већ су доступни, у ограниченим количинама, а ускоро ће бити спреман и кефир од козјег млијека.

Све их можете наручити на број телефона 065 983 312 (може и Вибер) директно од Милана.

У здравље!

 

 

 

(спонзорисана објава)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img