spot_img
spot_img

Путин: Запад циљано изазива хаос, ствара се нови мултиполарни свјетски поредак

spot_img
spot_img

Председник Русије Владимир Путин рекао је да Запад свим средствима жели да очува доминацију и при томе прибегава санкцијама и обојеним револуцијама. Због тога се у свету повећава конфликтни потенцијал, рекао је Путин и упозорио да је у току агресивна експанзија НАТО.

Запад циљано ради на продубљивању хаоса и ескалацији на међународном плану, наводи се у Путиновом видео-обраћању министрима одбране држава Шангајске организације за сарадњу (ШОС) и Заједнице независних држава (ЗНД) који су се окупили у Москви.

Он је истакао да се у свету данас појављују нове претње и дешавају се промене у развоју мултиполарног света.

“Појављују се нови велики изазови, дешавају се снажне геополитичке промене. Пред нашим очима стварају се контуре новог мултиполарног светског поретка: у Азији, Африци, Латинској Америци формирају се нови центри развоја који све активније бране своје националне интересе, свој суверенитет, право на сопствени пут развоја. Немогуће се супротставити се тим објективним историјским процесима”, поручио је Путин.

Запад претворио Украјину у колонију

Према његовим речима, Запад је претворио Украјину у колонију и користи украјински народ као топовско месо како би се обрушио на Русију.

“Током читавог низа година Запад је безобзирно експлоатисао и црпео ресурсе Украјине, а такође подстицао геноцид”, рекао је Путин, преноси Спутњик.

Учесницима састанка је поручио да је потребно сарађивати у циљу постизања одрживог система безбедности. Такође, од кључног значаја је стална размена информација у области одбрамбене политике у овим организацијама.

 

 

 

(politika.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img