spot_img
spot_img

Putin: Ukrajinci su počinili teroristički napad u Brjansku, zgromićemo ih

spot_img
spot_img

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da se u Brjansku odigrao teroristički napad.

“Otvorili su vatru videći da su u vozilu deca. Ovaj zločin čine neonacisti i njihovi gospodari. Siguran sam da će ti isti gospodari brzo zaboraviti današnji zločin. Ali opet ponavljam: neće uspeti – mi ćemo ih zgromiti”, rekao je Putin tokom obraćanja učesnicima obrazovnog programa “Škola nastavnika”.

Grupa ukrajinskih diverzanata upala je na rusku teritoriju, tačnije Klimovski okrug Brjanske oblasti.

Diverzanti su pucali na automobil i ubili jednu odraslu osobu i ranili desetogodišnje dete koje je prevezeno u bolnicu, ali, srećom, nije u životnoj opasnosti.

Procenjuje se da su ukrajinski diverzanti za taoce uzeli najmanje šest osoba, od kojih dvoje dece.

“Diverzantska grupa danas je prodrla iz Ukrajine na teritoriju Klimovskog okruga u selu Ljubečane”, napisao je guverner regiona Aleksandar Bogomaz na Telegramu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da danas nije planirano održavanje sednice Saveta bezbednosti, već da je za sutra planiran sastanak sa njegovim stalnim članovima.

Peskov je naglasio da Putin neće ići u Stavropoljsku teritoriju zbog situacije u Brjanskoj oblasti.

“Preduzimaju se mere za uništavanje terorista koji su prodrli u Brjansku oblast”, istakao je on.

Podsećamo da je Putin tokom sastanka sa Federalnom službom bezbednosti (FSB) u utorak istakao da je broj terorističkih zločina u protekloj godini na teritoriji Ruske Federacije porastao, između ostalog i zbog pokušaja kijevskog režima da ugrozi njenu bezbednost.

Zbog toga je naglasio da je suzbijanje terorističke pretnje prioritetan zadatak i naredio da FSB pojača svoje prisustvo na rusko-ukrajinskoj granici.

 

 

 

(rt.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img