spot_img
spot_img

Путин: Русија спрема жесток одговор, Украјина покушала да минира Турски ток

spot_img
spot_img

Председник Русије Владимир Путин изјавио је данас да ће, ако Кијев настави да организује терористичке нападе у Русији, одговор Москве бити жесток.

Путин je информисао чланове Савета безбедности Русије о истрази у вези са експлозијом на Кримском мосту. То је терористички напад с циљем да се уништи цивилна инфраструктура, рекао је он.

Руски председник је рекао да је данас изведен масовни напад вископрецизним оружјем на објекте украјинске инфраструктуре.

Прецизирао је да су напади изведени на објекте војног командовања, комуникација и енергетике.

Путин је оптужио украјинске власти за акте нуклеарног тероризма.

“Кијев је себе ставио у исту раван са најозлоглашенијим терористичким организацијама. Кијевски режим одавно користи терористичке методе. То су убиства јавних личности, новинара, научника. И то како у Украјини, тако и у Русији. Украјина је покушала да дигне у ваздух Турски ток. Служба безбедности Украјине извршила је три терористичка напада на Курску нуклеарку. У случају даљих покушаја организовања терористичких напада на територији Русије одговори ће бити жесток и одговарати нивоу претњи, поручио је руски председник.”, рекао је на седници руски лидер.

Путин је, такође, рекао да Русији не дозвољавају учешће у истрази у вези са експлозијама на гасоводима “Северни ток” и “Северни ток 2”.

 

 

 

(politika.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img