spot_img
spot_img

Путин потписао: Четири украјинске области званично дио Русије

spot_img
spot_img

Документи о уједињењу ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области с Русијом потписани су на церемонији у Кремљу.

Документе су заједно с руским председником Владимиром Путином потписали лидери ДНР и ЛНР, Денис Пушилин и Леонид Пасечник, шеф администрације Запорошке области Евгеније Балицки и шеф администрације Херсонске области Владимир Саљдо. Након потписивања споразума интонирана је руска химна.

„Становници ЛНР, ДНР, Херсонске и Запорошке области направили су свој избор – да буду са својим народом, да буду са Отаџбином, да живе њену судбину, да побеђују заједно са њом. Иза нас је истина! Иза нас је Русија“, рекао је руски лидер Владимир Путин на церемонији потписивања споразума о уласку нових територија у састав Русије.

Лидер ЛНР Леонид Пасечник рекао је да се догодило оно „чему су кроз сузе и бол тежили милиони Руса“.

Он је подсетио да су неонацисти покушали да сломе становнике ЛНР, али да су они доказали своју приврженост циљу и постигли су уједињење са историјском отаџбином.

„Та победа не би била могућа без храбрости и отпорности који су показани у борби против украјинских нациста“, саопштио је Пасечник.

Како је додао, Донбас је сада код куће, у кругу породице, где га чека срећна и светла будућност.

Референдуми о уласку ДНР, ЛНР, Херсонске и Запорошке области у састав Русије одржани су од 23. до 27. септембра. На основу 100 одсто обрађеног материјала у ДНР је за уједињење с Русијом гласало 99,23 одсто грађана, у ЛНР 98,42 одсто, у Херсонској области 87,05 одсто, а у Запорошкој области 93,11 одсто.

Путин је прошле седмице рекао да ће подржати одлуку житеља Донбаса, Запорошке и Херсонске области. Украјина не признаје резултате референдума.

 

 

 

 

(politika.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img