spot_img
spot_img

Огласио се Дугин након смрти кћерке

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Александар Дугин, отац Дарје Дугине, која је страдала у суботу увече у експлозији аутомобила у Русији, рекао је да је смрт његове кћерке терористички чин.

“Кћерку су ми брутално убили, на моје очи”, рекао је Дугин додајући да је њена смрт “терористички акт украјинског нацистичког режима”.

“Она је била лијепа жена, православка, ратни извјештач, телевизијски експерт и филозоф. Нама треба наша побједа. Моја кћерка је жртвовала свој живот, зато побиједите”, рекао је Дугин, преноси Телеграф.

Украјина је демантовала да је умијешана у смрт Дугине.

Подсјетимо, Федерална служба безбједности ријешила је убиство новинарке Дарје Дугине, саопштио је Центар за односе с јавношц́у агенције.

“Утврђено је да су злочин припремиле и починиле украјинске специјалне службе. Починилац је држављанка Украјине Вовк Наталија Павловна, рођена 1979. године”, наводи се у саопштењу које преноси РИА.

ФСБ је појаснио да је Вовк заједно са својом 12-годишњом кц́ерком стигла у Русију 23. јула и изнајмила стан у куц́и у којој је Дугина живејла, како би прикупила информације о њеном начину живота.

Раније у суботу увече, Александар Дугин је држао предавање на тему “Традиција и историја” на традиционалном породичном фестивалу у Московској области.

Догађају је присуствовала и његова кц́ерка. Према писању медија, други присутни су тврдили да је Дугин првобитно планирао да напусти фестивал заједно са својом кц́ерком, али је касније одлучио да узме посебан аутомобил, док је Дарја узела његов теренац.

Александар Дугин је познат по својим антизападним “неоевроазијским” ставовима. Дугин је често описиван као један од “идеолошких мозгова” Кремља и непоколебљиви присталица руских акција у сукобу са Украјином од 2014. године.

Исте године је отпуштен са Московског државног универзитета након што је дао спорни интервју у којем је позивао на “убијање, убијање, убијање” оних који су одговорни за трагедије као што је пожар у Одеси 2014. године, у којем је на десетине људи погинуло у пожару док су проукрајински активисти упали у зграду синдиката коју су бранили проруски демонстранти.

Дарја Дугина је стављена на листу санкција Уједињеног Краљевства у јулу ове године због пружања “подршке” и промовисања “политике или акција које дестабилизују Украјину или подривају или угрожавају територијални интегритет, суверенитет или независност Украјине”.

 

 

(agencije)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img