spot_img
spot_img

Настављена руска офанзива, напад на више градова, мета и родни град Зеленског

spot_img
spot_img

Руски пројектил погодио је стамбену зграду у јужном украјинском лучком граду Николајеву, у једној од три експлозије које су се тамо чуле данас у раним јутарњим сатима, рекао је Ројтерсу сведок.

Рушевине у Кијеву после јучерашњег напада дроновима (Фото Бета/АП)

Пројектил је потпуно уништио једно крило зграде у центру града, остављајући масивни кратер.

Ватрогасна екипа извукла је тело погинулог мушкарца из рушевина, рекао је сведок, преноси Танјуг.

Станари зграде су се склонили у подрум када је пројектил погодио.

Један становник је саопштио да је настрадали човек био у подруму крила које се срушило након што је објекат погођен пројектилом.

Општински званичник је идентификовао пројектил као С-300, преноси Ројтерс.

У недељу увече, у нападу дроном погођен је лучки терминал у Николајеву, рекли су званичници, када су оштећени резервоари за складиштење сунцокрета и запаљено уље које је цурило, наводи британска агенција.

У Кривом Рогу у Дњепропетровској области јутрос су се чуле експлозије, саопштио је на Телеграму Олександар Вилкул, украјински начелник војне управе Кривог Рога.

„Око 06.30 руске окупацијско-терористичке снаге напале су северни део Кривог Рога. Могући су нови напади, останите у склоништима током ваздушне узбуне”, објавио је украјински званичник, преноси Гардијан.

Криви Рог је родни град украјинског председника Володимира Зеленског.

Вилкул је навео да се експлозије чују у северном делу града.

Руске снаге напале су данас енергетску инфраструктуру у северном Кијеву, примећено је неколико експлозија и дим који се диже над делом града, док је град Житомир остао без струје и воде, саопштили су украјински званичници и сведоци, преноси Ројтерс.

Руске снаге извеле су напад на објекат за снабдевање енергијом у Житомиру, регионалном центру северозападно од Кијева, објавио је на Телеграму заменик шефа кабинета председника Украјине Кирило Тимошенко.

Он је рекао је да су била три руска удара на једно енергетско постројење.

Градоначелник Житомира Сергеј Сухомлин је саопштио да је напад изведен на „виталну инфраструктуру” и да су радници хитне служби кренули на лице места, наводи Ројтерс.

У граду Житомиру, на северу Украјине, прекинуто је снабдевања водом и струјом после руских ваздушних удара јутрос, рекао је градоначелник.

„У граду тренутно нема ни струје ни воде. Болнице су на резервном напајању”, написао је Сухомлин на Фејсбуку.

Житомир је имао 260.000 становника пре руског напада на Украјину 24. фебруара, наводи Ројтерс.

 

 

 

(politika.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img