spot_img
spot_img

FSB: Iza napada u Moskvi stoje SAD, Britanija i Ukrajina

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) za teroristički napad na “Krokus siti hol” u Moskvi okrivila je Sjedinjene Američke Države, Veliku Britaniju i Ukrajinu.

Šef Federalne službe bezbednosti Rusije Aleksandar Bortnikov izjavio je da iza terorističkog napada u tržnom centru u Moskvi stoje SAD, Britanija i Ukrajina, kao i da je jedan od pokazatelja to što su napadači pokušali da prebegnu u Ukrajinu.

U intervjuu novinaru Pavlu Zarubinu Bortnikov je rekao da su za napad u Moskvi odgovorne ove tri zemlje.

„Mislimo da jesu. U svakom slučaju, sada govorimo o činjenicama koju imamo. Ovo je opšta, da tako kažem, informacija, ali već postoje određeni pomaci”, rekao je on odgovarajući na pitanje novinara, prenose RIA Novosti.

Istovremeno, Bortnikov je pojasnio da naručilac još nije identifikovan, ali specijalne službe znaju ko je organizovao i vrbovao počinioce. On je dodao da će Ministarstvo učiniti sve da se identifikuju organizatori terorističkog napada.

Istovremeno, poznato je da je Kijev obučavao militante na Bliskom istoku, primetio je šef FSB.

Prema njegovim rečima, teroristi su želeli da pobegnu u Ukrajinu i tamo su ih očekivali. Bortnikov je dodao da su ruske specijalne službe učinile sve da do toga ne dođe.

„Banditi su nameravali da odu u inostranstvo upravo na teritoriju Ukrajine. Prema našim preliminarnim operativnim informacijama, tamo su ih očekivali. Odaću vam malu tajnu: hteli su da budu dočekani kao heroji na drugoj strani“, naglasio je Bortnikov.

U jednom intervjuu koji je danas objavljen i sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev je rekao da Ukrajina stoji iza napada na “Krokus siti hol” kao i da ima mnogo indicija za to.

 

 

(politika.rs)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img