spot_img
spot_img

Ђоковић засад избјегао депортацију, и даље се чека одлука министра

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Одлука о томе да ли ће најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу поново бити укинута виза за Аустралију или не неће бити донета данас, пренели су светски медији.

Федерални суд у Мелбурну је раније данас поништио одлуку о укидању визе Ђоковићу и наложио да се српски тенисер одмах пусти из притвора. Одмах по изрицању пресуде је најављено да би министар за имиграцију Аустралије могао поново да размотри укидање визе.

Неколико сати после одлуке суда, огласио је портпарол министра за имиграцију који је навео да Алекс Хок и даље разматра да ли да укине визу Ђоковићу.

„После данашње одлуке суда, остаје у дискреционом праву министра за имиграцију да размотри укидање визе. Министар тренутно разматра то питање и процес је у току”, рекао је његов портпарол, преноси Бета.

Како је раније пренео Би-Би-Си, Ђоковић је током саслушања био у канцеларији својих адвоката.

По завршетку суђења испред зграде је било распоређено велико обезбеђење, а убрзо су се окупили и представници медија, као и велики број навијача светског броја један који су узвикивали „ослободите Нолета” и певали родољубиве песме.

На доступним снимцима на интернету, видело се да је неколико сати касније из зграде изашао црни аутомобил са затамњеним стаклима који су окружили навијачи скандирајући Ђоковићево име. Ипак, нема званичне потврде да је у том аутомобилу био Ђоковић.

Након што је полиција успела да испрати аутомобил кроз улицу препуну људи, дошло је и до инцидената када је полиција употребила бибер спреј.

Поједини медији су претходно пренели да је Ђоковић ухапшен, али је та информација демантована из више извора, укључујући и канцеларију министарке унутрашњих послова Аустралије.

Ђоковић је у среду увече по локалном времену допутовао у Мелбурн, после добијања медицинског изузећа за учешће на првом гренд слем турниру ове сезоне, Аустралијан опену.

Одмах по доласку укинута му је виза, и након неколико сати испитивања граничне полиције смештен је у хотел, који служи као прихватни центар за мигранте у којем је био до данашње пресуде Федералног суда.

Коначну одлуку донео је судија Ентони Кели после саслушања које је почело нешто после поноћи по средњоевропском времену. Кели је пресудио да одлука о укидању визе „неразумна”, наложио је да Влада Аустралије плати све трошкове и да се Ђоковић пусти на слободу у року од 30 минута.

 

 

 

(politika.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img