spot_img
spot_img

“Тројка из блока” по трећи пут успјешно одржана у Брчком

spot_img
spot_img

Синоћ је на брчанском Тргу младих, по трећи пут, организован хуманитарни пројекат организације “Срби за Србе” под називом “Тројка из блока”, који је и ове године окупио бројне грађане.

За три поена шутирало је преко 130 грађана Брчког, а након жестоке борбе у финалу, пехар је отишао у руке Дејана Лајића. Друго мјесто освојио је Бењамин Смајић, док се прошлогодишњи шампион, Бојан Топаловић, ове године окитио бронзаном медаљом.

Представница организације “Срби за Србе” Невена Марковић истиче да се пројекат “Тројка из блока” у Брчком увијек успијешно реализује, те да се нада да ће ове године резултати бити можда и најбољи, с обзиром на велику заинтересованост грађана.

“Као и претходне двије године и ове ће бити потпомогнута породица из околине. Прије двије године помогли смо породицу Божић, док је прошле године помоћ отишла породици Новак. Породици Божић је купљен трактор, а породици Новак реконструисана кућа и надамо се да ћемо и ове године урадити сличну ствар”, рекла је Марковић.

Невена Марковић истиче да је овај пројекат препознат као квалитетан, не само на подручју Балкана, него и у свијету.

“Ми тиме само добијамо мотивацију да радимо још више. “Тројка из блока” се одржава у десет држава, на три конинента. Ова идеја је јако препозната и прихваћена и у Републици Српској и могу слободно рећи да су турнири овдје најјачи у цијелом свијету”, истакла је Марковић.

Она је додала да организација “Срби за Србе” постоји од 2006. године и до сада је прикупљено преко 3 милиона евра, те додаје да је транспарентност рада организације вјероватно један од разлога њеног успијеха.

Члан организације “Срби за Србе” из Брчког Милош Суботић истиче да се Брчко дистрикт показао веома добро када је овај пројекат у питању, те да ове године не очекује ништа мање.

“Људи се увијек одазову, тако да није тешко организовати овај догађај. Поред великог броја шутера, бројне фирме су се пријавиле да дају свој допринос тако да очекујемо добре резултате и ове године”, рекао је Суботић.

Суботић додаје да “Тројка из блока” у Брчком сваке године сакупи око 5 до 6 хиљада конвертибилних марака.

Он истиче да су људи у Брчком посебно емотивни када су овакви догађаји у питању.

“Народ са ове стране Дрине је прошао пуно тога и зна како је бити у тешкој ситуацији и вјероватно се због тога сви увијек одазову на ове акције”, истакао је Суботић.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba/nula49)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img