Rezultat brčanske “Trojke iz bloka”: Božići dobili traktor

Sjećate li se akcije “Trojka iz bloka”? Na humanitarnom turniru u šutiranju trojki u avgustu, za devetočlanu porodicu Božić zajedno smo skupili preko 7.000 KM, a danas nam stižu još ljepše vijesti. Porodica Božić dobila je traktor!

Početkom februara 2018. godine članovi Humanitarne organizacije Sri za Srbe iz Brčkog isporučili su vrijednu pomoć u vidu traktora sa dodatnim priključcima za još vrijedniju porodicu Božić iz Lončara koje se nalaze nedaleko od Brčkog. Nažalost, Božići su 2013. godine su ostali bez majke, tako da otac porodice Anđelko podiže čak osmoro djece i to Sreten (25 godina), Anđelka (22), Ružica (20), Petar (18), Zoran (17), Žarko (16), Đukica (15) i Đorđe (15).Porodicu Božić članovi ove humanitarne organizacije prvi put su posjetili prošle godine i uvjerili se da se sve može kad se Srbi slože i da samo zajedničkim snagama svih članova, višedjetne porodice mogu da opstanu na našim prostorima, tako da većina djece pomaže ocu pri nadničenju, a najstarije kćerke su zaposlene. Prilikom posjete Božići su poželjeli sredstvo za rad kojim bi mogli sebi značajno da olakšaju, obzirom da sada često moraju da iznajmljuju traktor i dodatne priključke.

Nakon ove posjete održana je fantastična Trojka iz bloka u Brčkom na kojoj je skupljen veliki dio sredstava za kupovinu traktora, a donacije su nastavljene da se skupljaju i u narednim mjesecima. Na kraju rezultat je i više nego vrijedan pomena – Božićima je obezbijeđen traktor IMT 539,262 sa dodatnim priključcima: plugom, tanjiračom, rasipačom, prskalicom i kosom, a ukupna vrijednost donacije je iznosila 10.000 KM.

Da podsjetimo ovo je 16. po redu traktor koji je obezbijedila humanitarna organizacija Srbi za Srbe, a obzirom na veliku korist koju kupovina traktora donosi porodicama, ovaj vid isporuke planiran i u godinama koje dolaze i zato, da bi traktora bilo više, pozivamo sve donatore ove humanitarne organizacije da shodno svojim mogućnostima podrže akcije.

Ovim putem još jednom podjsećamo i da je od 01.01.2018. godine na teritoriji Republike Srpske i Bosne i Hercegovine otvoren humanitarni broj: 17763, a pozivom na broj doniraju se 2,00 KM za pomoć socijalno-ugroženim porodicama (pozivi se mogu ostvariti iz fiksne i mobilne mreže kod sva tri operatera).

Organizatori se još jednom zahvaljuju svim donatorima, sponzorima, prijateljima turnira i učesnicima bez kojih ova pomoć nikada ne bi došla do Božića.

I najavljuju – i ovog ljeta očekuje nas “Trojka iz Bloka” u Brčkom!

 

 

 

 

(nula49.com)

1 komentar

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime