Srbi za Srbe: Renovirana kuća porodici Novak u Brezovom Polju

Prošlog ljeta u Brčkom je održana druga po redu Trojka iz bloka, humanitarno šutiranje trojki u organizaciji  HO “Srbi za Srbe”.

Danas su članovi ove organizacije iz Brčkog i Bijeljine posjetili porodicu Novak u Brezovom Polju. Njima je, novcem prikupljenim tokom prošlogodišnjih “Trojki iz bloka” u Brčkom i Bijeljini, renovirana kuća, kupljeni kreveti i radni stolovi za djecu, kao i elementi kupatila.

- Reklama -

Član organizacije “Srbi za Srbe” iz Brčkog, Miloš Subotić, ističe da je ovo već druga godina kako organizacija pomaže porodicama u Brčkom.

“Ovo je već druga godina kako pomažemo porodicama u okolini Brčkog. Ovo je rezultat prošlogodišnje “Trojke iz bloka” i nama je drago da nastavljamo tu tradiciju. Trudimo se da pomognemo višedjetnim porodicama koliko god možemo“, rekao je Subotić.

Porodicu Novak čine samohrana majku Dajana i njeno petoro djece. Ilija (13), Nađa (9), Davor (7), Aleksej (3) i Nikodima (1), žive sa mamom i bakom nadomak Brčkog u Brezovom polju.

Ukupna vrijednost pomoći porodici Novak iznosi 15.283,27 KM. Glavni dio posla bilo je zidanje sprata, tj. uređenje i opremanje dvije prostorije u kojima će živjeti dječaci.

Takođe, podaščan je krov na ovom spratu i urađeni novi oluci, te zamjenjena kompletna stolarija na kući, uređeno je kupatilo u prizemlju, riješen problem vlage i ugrađeni novi lavabo i bojler.

Urađena je i staza oko kuće koja nije postojala.

Slađan Josipović ističe da mu je veoma drago što je Bijeljina pružila pomoć prijateljima iz Brčkog u ovom projektu.

“Prošle godine je u Bijeljini bila prva “Trojka iz bloka”, nadamo se da će to postati tradicija, jer ove godine 11. avgusta organizujemo drugi po redu turnir”, rekao je Josipović.

Dajana Novak živi od dnevnice, dječijeg doplatka, te malo majčine penzije, koja takođe odlazi i na liječenje bolesne starice.

“Srbi za Srbe organizacija mi je mnogo pomogla, uradili su mi trotoar oko kuće, krov, konstrukciju čitavu uradili, oluke postavili, djeci dvije sobe sredili, donijeli postaljinu, krevete, sve živo”, rekla je medijima Dajana Novak.

Treća brčanska “Trojka iz Bloka” najavljena je za 10. avgust ove godine na Trgu mladih, a organizatori očekuju da će biti najmasovniji do sada.

 

 

(radiobrcko.ba/nula49.com)

1 komentar

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime