spot_img
spot_img

Кадрић најавио нову иницијативу за измјену Закона: Фискализација адвокатске дјелатности поново у Скупштини?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Након одлуке брчанског Апалационог суда, осмомјесечна обустава рада адвоката у Брчком биће окончана јер је утврђено да Закон о фискалним системима, чијом се измјеном фискализује адвокатска дјелатности, није у складу са Статутом Дистикта.

Коментаришући ову пресуду, предсједник Скупштине Есед Кадрић каже да поштује одлуку суда, али најављује и нове потезе законодавне власти.

“Јасно је да је суд утврдио да се ради о процедуралном пропусту, зато што се Законодавна комисија није изјаснила о амандману на Закон о фискализацији, а не о материјалној неусклађености прописа. Након овога мислим да ће услиједити поновна иницијатива за усвајање закона који ће увести адвокате у систем фискализације”, рекао је Кадрић.

Том приликом изнио је и свој став на, како каже, погрешно тумачење пресуде од појединаца.

“Жалости ме што имамо појединце који се радују чињеници да они који остварују велике приходе у овом тренутку неће бити у систему фискализације, занемарујући чињеницу да обични трговци или ситне занатлије морају бити у том систему. То је њихово одређење у односу на све категорије грађана”, поручио је Кадрић.

Подсјетимо, градоначелник Брчко дистрикта прије неколико дана прокоментарисао је одлуку Апелационог суда, те истакао да је добро што је Апелациони суд донио одлуку која ће окончати осмомјесечну обуставу рада адвоката и деблокирати правосуђе у дистрикту Брчко.

 

 

 

(radiobrcko.ba/nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img