spot_img
spot_img

Пресуда Апелационог суда: Фискализација адвокатске дјелатности није у складу са Статутом Дистрикта!

spot_img
spot_img
spot_img

У поступку оцјене усклађености правних аката Апелациони суд Брчко дистрикта БиХ, на сједници вијећа одржаној дана 18.12.2019. године, донио је пресуду којом је утврдио да одредба члана 3. став (1) Закона о измјенама и допунама Закона о фискалним системима Брчко дистрикта БиХ, којом је фискализована адвокатска дјелатност, није донесена у складу са чланом 37. став (1) Статута Брчко дистрикта БиХ и да престаје важити даном објављивања ове пресуде у „Службеном гласнику Брчко дистрикта БиХ“.

Наведену одлуку Апелациони суд Брчко дистрикта БиХ донио је поступајући по иницијативама за оцјену усклађености правних аката које су суду, дана 30. и 31.10.2019. године, у својству грађана упутила четири адвоката која имају сједиште у Брчко дистрикту БиХ.

Подсјетимо, због фискализације адвокатске дјелатности у Брчко дистрикту БиХ, адвокати са подручја цијеле Босне и Херцеговине заједно са адвокатима чије је сједиште у Дистрикту, дана 26.04.2019. године, у потпуности су обуставили свој рад пред судовима и осталим институцијама Брчко дистрикта БиХ, због чега од почетка обуставе рада пред Основним и Апелационим судом није одржано око 1200 рочишта, од којих је највећи број у грађанским предметима, а око 60 у кривичним предметима.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img