spot_img
spot_img

Нови Јавни позив за помоћ родитељима четворо и више дјеце, ево како да се пријавите

spot_img
spot_img
spot_img

Министарство породице, омладине и спорта расписало је данас нови Јавни позив за исплату финансијске помоћи незапосленом родитељу четворо и више дјеце у Републици Српској, који ће бити отворен до 31. децембра.

Како се наводи у саопштењу, Влада Републике Српске жели на овај начин да пружи могућност свим незапосленим родитељима четворо и више дјеце, који ће у међувремену стећи услове за пријаву на јавни позив рођењем дјетета, али и онима који су имали формално правне препреке приликом пријаве на претходни јавни позив, да остваре право на исплату финансијске помоћи у износу од 750 КМ. То право оствариће од момента испуњења услова прописаних јавним позивом.

Услови јавног позива остају исти. Један од родитеља четворо и више дјеце финансијску помоћ може остварити ако:

– је незапослен,– има четворо или више дјеце, од којих је најмлађе дијете у доби до 18 година живота,

– има држављанство Босне и Херцеговине / Републике Српске (ентитетско држављанство Републике Српске),

– има мјесто пребивалишта у Републици Српској и територији Брчко дистрикта БиХ са ентитетским држављанством Републике Српске, на дан ступања на снагу одлуке и

– не налази се у евиденцији ЈУ Јавни фонд за дјечију заштиту Републике Српске као корисник неког од права из дјечије заштите.

Како се напомиње, корисници који су већ остварили ово право пријавивши се на јавни позив који је био отворен од 21. септембра до 21. октобра не треба поново да се пријављују, а њихово право на исплату финансијске помоћи од 750 КМ на мјесечном нивоу важи до краја ове године.

Попуњен захтјев, са неопходном документацијом, шаље се поштом Министарству породице, омладине и спорта, на адресу: Министарство породице, омладине и спорта, Трг Републике Српске 1, Бањалука.

Захтјев за исплату финансијске помоћи незапосленом родитељу четворо и више дјеце у Републици Српској се може преузети на интернет страници Министарства породице, омладине и спорта: www.vladars.net -> министарства -> Министарство породице, омладине и спорта -> Документи -> Јавни позив за подношење захтјева за финансијску помоћ незапосленом родитељу четворо и више дјеце.

Министарство породице, омладине и спорта до сада је исплатило финансијску помоћ за 3.280 корисника за шта је издвојено 2.460.000 КМ, пише Српскаинфо.

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img