spot_img
spot_img

Tužilaštvo se oglasilo o svirepom ubistvu i samoubistvu u Gradačcu

spot_img
spot_img
spot_img

Sinoć oko 19 sati u porodičnoj kući u naselju Vida 2 u Gradačcu pronađeno je beživotno tijelo Halide Mujedinović (63) sa povredama u predjelu glave., saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Admir Arnautović, portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona, rekao je da u kući nisu pronađeni tragovi premetačine stvari.

“Jučer u jutranjim satima je također pronađeno beživotno tijelo njenog muža Refika Mujedinovića (69) u blizini kuće njegovog sina u Srebreniku. On je izvršio samoubistvo vješanjem. Uviđaj u kući u Gradačcu je sinoć obavio dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK tokom kojeg su prikupljeni svi relevantni tragovi vezani za ubistvo. Danas će biti obavljene obdukcije oba tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. Dežurni tužilac će danas izdati naredbe za sva potrebna vještačenja, uključujući i DNK analizu. Provode se brojne istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se vezuju za ubistvo. Do okončanja potrebnih vještačenja i istražnih radnji nismo u mogućnosti saopćiti više informacija o ovim događajima”, naveo je Arnautović u saopštenju.

 

(nezavisne.com)

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img