spot_img
spot_img

Додик се састао са Путином: Српска изложена многим притисцима

spot_img
spot_img
spot_img

Предсједник Републике Српске Милорад Додик пренио је руском предсједнику Владимиру Путину да је Српска изложена многим притисцима, али остаје упорна у свом ставу да не прати политике које иду за тим да пребаце кривицу само на једну страну у сукобу Украјини.

“Ми нисмо дозвољавали да се донесе формална одлука о санкцијама према Руској Федерацији и због тога смо од западних партнера били изложени разним облицима притисака у виду санкција и суспендовања одређених пројеката и програма. Али, ми смо одлучили да напросто не будемо дио хистерије која се ствара”, рекао је Додик.

На почетку састанка Путин је рекао Додику да је захвалан Српској на пријатељском ставу према Русији.

Додик је истакао да Српска остаје упорна у свом ставу да не прати политике које иду само на једну страну.

“И ми мислимо да је Руска Федерација која се упорно борила за свој безбјендосни оквир и која је покушавала и раније да обезбиједи те гаранције, била присиљена за ову војну операцију”, рекао је Додик.

Додик је истакао да Српска разумије да то није сукоб Украјине и Русије, него сукоб Запада и Русије.

“У сваком случају Српска је стабилна и мирна, али изложена разним захтјевима о рушењу Дејтонског споразума”, навео је Додик.

Додик је поновио да је Руска Федерација гарант Дејтонског споразума.

“Ми смо евидентирали више од 100 надлежности које смо имали имали гарантоване у Дејтону и Уставу бих, а одузете су Српској. Све је то ишло кроз посљедњих 20 година наметања правила која су рушила међународно право”, истакао је Додик.

Додик је рекао да Српска има потребу за сарадњу са Русијом на економском плану.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик састао се у Москви са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином.

Додик уручио Путину Орден Српске на огрлици додијељен поводом 9. јануара

Предсједник Републике Српске Милорад Додик данас је уручио орден руском предсједнику Владимиру Путину Орден Републике Српске на огрлици за нарочиту патриотску бригу и љубав према Српској, који му је додијељен поводом Дана Републике, 9. јануара.

Орден Путину је и требало да буде уручен приликом његовог првог наредног састанка са предсједником Српске.

Додик је тада рекао да се захваљујући позицији Путина и снази Руске Федерације, глас и став Републике Српске чује и уважава и њена позиција је очувана под налетом међународног интервенционизма.

Додик се данас састао са руском предсједником у Москви коме је пренио да је Српска изложена многим притисцима, али остаје упорна у свом ставу да не прати политике које иду за тим да пребаце кривицу само на једну страну у сукобу Украјини.

 

 

(

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img