wso slot
akun wso slot
nuklir slot
akun pro taiwan
slot server taiwan
slot taiwan
akun pro vietnam
slot server vietnam
slot vietnam
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
akun wso slot
nuklir slot
maxwin slot demo
pistol4d
situs judi bola
Zaharova: Ko je sljedeći nakon Jugoslavije - nula49.com
spot_img

Zaharova: Ko je sljedeći nakon Jugoslavije

Published:

spot_img

NATO pokušava da svijet učini opasnijim, trudeći se da ne dozvoli pojavu alternativnih centara tvrdeći da ima globalnu ulogu i potrebu za širenjem.

To je izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova i dodala da je vrijeme da alijansa “ode u penziju”.

“Sve češće se od generalnog sekretara Jensa Stoltenberga mogu čuti izjave o globalnoj ulozi alijanse. Sve se radi kako bi svijet postao još opasniji, kako se ne bi dozvolilo postojanje alternativnih centara moći, sposobnih da unište hegemoniju Zapada. Sve u svemu, sigurno se sa sigurnošću može konstatovati da su bezbjednost i NATO – nespojive stvari. S tim u vezi, može se doći samo do jednog zaključka – vrijeme je da u 74. godini Sjevernoatlantski blok ode u penziju”, izjavila je Zaharova, komentarišući sjednicu Savjeta NATO-a na nivou šefova diplomatija koja se održava povodom 74. godišnjice postojanja alijanse.

Prema njenom mišljenju, NATO se pomoću Finske, koja je postala njegova članica, trudi da “uzurpira cjelokupan sistem evropske bezbjednosti”.

“Finska je postala još jedna žrtva Sjevernoatlantske alijanse, čije su vlasti odlučile da se oproste od dugogodišnje neutralnosti svoje zemlje u zamjenu za pretvaranje u zonu u blizini linije fronta, poligon za obuzdavanje Rusije na sjeverozapadnom pravcu. Kao što vidimo, NATO ne namjerava da se na tome zaustavi”, zaključila je Zaharova.

Istakla je i da alijansa nema čime da se pohvali, jer su iza NATO-a ratovi, pretvaranje država u ruševine, nekažnjeni ratni zločini, ubistva civila i rušenja civilne infrastrukture. Zaharova se zapitala: ko je sljedeći nakon Jugoslavije, Iraka, Avganistana i Libije?

Ukazala je na to da se predstavnici Sjevernoatlantskog bloka nisu umorili od ponavljanja da je to odbrambeni savez, mada cjelokupna istorija organizacije govori sasvim o sasvim suprotno.

Finska je 4. aprila postala 31. članica Sjevernoatlantskog sporazuma. Pristupanje Finske NATO podudarilo se sa godišnjicom potpisivanja Sjevernoatlantskog sporazuma 1949. godine u Vašingtonu, prenosi b92.

 

 

 

(b92.net)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img