Zaharova: Kažnjavaju srpski narod jer neće da se pokori NATO - nula49.com
spot_img
spot_img

Zaharova: Kažnjavaju srpski narod jer neće da se pokori NATO

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Rezolucija o “genocidu” u Srebrenici koju je usvojila Generalna skupština Ujedinjenih nacija ima jako izražen politizovani i antisrpski karakter, a iza humanitarnih razloga se krije namjera da se puna odgovornost za sukob svali na srpski narod, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je istakla da, samim tim, postoji namjera da se srpski narod kazni zbog njegovog slobodumlja, nezavisnosti i odbijanja da se pokori naredbama NATO.

– Ovaj dokument je takođe još jedan neodgovoran pokušaj Zapada da revidira istoriju i okolnosti u vezi sa etničkim sukobom na teritoriji bivše Jugoslavije utvrdi i tumači u skladu sa njegovim geopolitičkim interesima – ocijenila je Zaharova.

Prema njenim riječima, rezolucija će samo produbiti postojeće nesuglasice i povećati potencijal za sukobe na Balkanu.

Ona je dodala da je ugrožen i Dejtonski mirovni sporazum na kom se temelji državnost BiH.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je juče rezoluciju o Srebrenici sa 84 glasa za, 19 protiv i 68 uzdržanih glasova.

Za rezoluciju je bilo više uzdržanih i država koje su glasale protiv, ukupno, nego što ih je bilo za, odnosno za rezoluciju o Srebrenici glasalo je samo 43 odsto zemalja članica, dok je čak 57 odsto bilo protiv ili uzdržano.

 

(sputnik)

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img