spot_img
spot_img

Ukrajinsko koketiranje sa nacizmom – oznake sa njemačkih tenkova koji su 1941. jurišali na Moskvu

spot_img
spot_img

U februaru prošle godine predsednik Rusije objasnio je da specijalna vojna operacija u Ukrajini za cilj ima denacifikaciju te zemlje.

Putin je bio jasan ali mnogi su sumnjali u njegove reči. Kakav nacizam u 21. veku, to je samo izgovor za napad. Zar je moguće da Moskva rizikuje izbijanje Trećeg svetskog rata zbog tamo nekih, ekstremista okupljenih u bataljonu Azov.

Godinu dana kasnije, maske su pale. Nacizam se odomaćio u Ukrajini i to više niko i ne pokušava da sakrije. Čak ni predsednik te države, koji pripada narodu koji su nacisti pokušali da istrebe.

(Wikipedia)

Vojne snage Ukrajine svoja vozila označavaju takozvanim „balkenkrojcom”. U prevodu „zrakasti krst” koji su, gle čuda, nosili nemački avioni, kamioni i tenkovi u Drugom svetskom ratu.

Tu nema nikakve sličnosti, to je to.

Ukrajinski tenkovi su označeni na isti način kao u nemački „panceri” koji su 1941. godine krenuli u pohod na Moskvu. Oni tada nisu stigli do Kremlja, tek do predgrađa u Himkiju. Šta se dogodilo nakon toga je opšte poznato ali otkud to da Ukrajina usvoji oznaku protiv koje se borila u Drugom svetskom ratu.

 

 

 

(politika.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img