spot_img
spot_img

Rusi tvrde da je zatvoren obruč oko Bahmuta

spot_img
spot_img

Osnivač grupe „Vagner“ Evgenije Prigožin saopštio je da su borci ove grupe praktično opkolili Artjomovsk.

Prigožin je pozvao ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog da omogući ukrajinskim vojnicima da napuste grad.

Jedan od komandanata ukrajinskih snaga izjavio je da je njegova jedinica dobila naređenje da odmah napusti Artjomovsk.

Sergej Rahmanjin član Odbora ukrajinske Rade za nacionalnu bezbednost i odbranu izjavio je juče da je situacija u Artjomovsku kritična i da, sa vojne tačke gledišta, nema svrhe braniti grad po svaku cenu. Glavni problem je što su ruske jedinice presekle sve puteve za snabdevanje Ukrajinaca.

Američka TV stanica Si-En-En objavila je izjavu jednog ukrajinskog vojnika koji je priznao da je situacija u tom gradu znatno gora nego što se to zvanično saopštava.

Ukrajinska policija je saopštila da su ruske snage digle tokom noći u vazduh ključni most koji povezuje opkoljeni grad Bahmut na istoku Ukrajine sa obližnjim selom Hromovo, saopštila je ukrajinska policija.

U policiji u gradu Konstantinivka za Si-En-En su izrazili nadu da će most biti popravljen u narednim danima, jer je reč o vitalnoj arteriji za izvlačenje civila i dopremanje zaliha kao što je municija.

Most je ujedno i poslednji glavni put snabdevanja od Bahmuta do grada Časiv Jar.

Vojska i dalje može da pristupi Bahmutu kroz polja, saopštila je policija.

Bahmut je saobraćajno čvorište i preko njega se vrši snabdevanje ukrajinskih trupa na istoku zemlje.

Ukrajinskoj jedinici naređeno da napusti Bahmut

KIJEV – Ukrajinskoj izviđačkoj jedinici koja dejstvuje dronovima sa sedištem u Bahmutu naređeno je da napusti taj opkoljeni grad na istoku, izjavio je danas njen komandant Robert Brovdi u video snimku objavljenom na Telegramu.

“Usred noći, jedinica Madiarske ptice dobila je naređenje da odmah napusti Bahmut i prebaci se na novo mesto borbenih dejstava”, rekao je Brovdi, preneo je Si-En-En.

Ruske snage su napredovale u Bahmutu u poslednjih nekoliko dana nakon meseci intenzivnog granatiranja i borbi oko, koji se nalazi na severoistoku Donjecke oblasti i već mesecima je na meti Moskve.

“Mi izvršavamo naređenje”, rekao je Brovdi i dodao da ne zna zašto se jedinica premešta.

 

 

 

 

(politika.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img