spot_img
spot_img

Руси мијењају војну стратегију у Украјини

spot_img
spot_img

„Руси тренутно осигуравају положаје око Кијева и Харкова, али изгледа да им је сада главни стратешки циљ Мариупољ. Ако Мариупољ падне, онда могу преместити већину својих снага на неко друго подручје. Због тога мислим да сада следи војна стратегија постепеног освајања, каже војни аналитичар Џек Вотлинг из британског краљевског института, у прегледу тренутних војних збивања у Украјини.

„Приликом напредовања војних снага, троши се пуно горива, муниције и залиха. Док јединице имају довољно залиха, могу да наставе да напредују. Међутим, у једном тренутку долази до тога да вам требају нове залихе”, рекао је Вотлинг за Би-Би-Си.

„После тога се налазите у фази чекања, а при свакој новој пошиљци добијате само ограничену количину залиха с којом можете остварити ограничени напредак. На тај начин долази до успоравања темпа војних операција. Дакле, Русија сада прелази с војне стратегије више истовремених подручја напредовања на ону где освајају подручје за подручјем јер су присиљени да концентришу већину залиха на само једном месту”, сматра Ватлинг.

Овај британски стручњак истичи да ће Руси покушати појединачно изоловати своје циљеве, изгладњивати неки град и онда прећи на следећи, па нас сада чека спорија фаза ратовања у Украјини.

 

 

 

(politika.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img