spot_img
spot_img

Путин: Англосаксонцима санкције нису биле довољне, онда су прешли на саботаже

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Руски председник Владимир Путин оптужио је данас Сједињене Америчке Државе и њихове савезнике да су оштетили гасоводе Северни ток.

„Санкције нису биле довољне за Англосаксонце: они су прешли на саботажу. Тешко је поверовати, али је чињеница да су они организовали експлозије на међународним гасоводима Северни ток”, рекао је Путин, јавио је Ројтерс.

Како је рекао руски председник, Англосаксонци су почели да уништавају паневропску енергетску инфраструктуру, а то је јасно свакоме ко има користи од тога.

“Наравно да је то урадио онај ко има користи”, казао је Путин.

Цурења гаса из система гасовода Северни ток у шведским и данским водама Балтичког мора откривена су у понедељак, а Европска унија и НАТО су изразили уверење да је инцидент резултат саботаже.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков оценио је да су глупе тврдње да Русија стоји иза саботаже на гасоводу Северни ток и истакао да руске власти не знају шта је председник САД Џозеф Бајден мислио када је почетком фебруара поручио да би се требало решити Северног тока 2, иако Москва памти те речи, преноси Танјуг.

Он је рекао да инцидент на гасоводима Северни ток 1 и 2 треба да буде истражен и да “у теорији таква ситуација захтева дијалог, брзу интеракцију свих страна како би се што пре сазнало шта се догодило”, али да до сада, како је додао, “видимо апсолутни недостатак таквог дијалога”.

 

 

 

(politika.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img