spot_img
spot_img

Porodica vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine živi u Rusiji

spot_img
spot_img

Roditelji i brat novog ukrajinskog glavnog komandanta Oleksandra Sirskog žive u Rusiji, izveštava više ruskih novina.

U četvrtak je predsednik Volodimir Zelenski objavio da je izabrao Sirskog da zameni generala Valerija Zalužnog. Rekonstrukcija se dogodila mesecima nakon neuspele ukrajinske kontraofanzive i usred pogoršanja situacije na bojnom polju.

General-pukovnik Sirski rođen je u zapadnoj Vladimirskoj oblasti Rusije kada su i Rusija i Ukrajina bile deo Sovjetskog Saveza. Njegov brat Oleg i dalje živi u pokrajinskoj prestonici Vladimiru, preneo je TASS.

Oleg je rekao novinarima da godinama nije razgovarao sa svojim bliskim rođakom. „Ne komuniciram s njim. Ne znam ni gde je“, rekao je Oleg za TASS. „Ne znam ništa o njemu. Prošlo je mnogo vremena otkako se preselio u Ukrajinu.“

Prema nalozima na društvenim mrežama, roditelji Sirskog redovno prisustvuju proslavama pobede Rusije u Drugom svetskom ratu. Objave koje se navodno sviđaju majci Sirskog uključuju poruku u kojoj se želi dobro zdravlje predsedniku Vladimiru Putinu.

Oleksandar Sirski je završio vojnu akademiju u Moskvi i služio je u Ukrajini kada je ona proglasila nezavisnost 1991. Aktivno je učestvovao u ratu u Donbasu 2010-ih. Prema Zelenskom, on je igrao glavnu ulogu u odbrani Kijeva od Rusije 2022. i ofanzivi na Harkov kasnije te godine.

 

 

(politika.rs)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img