spot_img
spot_img

Nevjerovatna odluka policije za meč Srbije i Engleske: Služiće drugačije pivo od ostalih duela

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Organizatori Evropskog prvenstva u saradnji s policijom odlučili su da na utakmici između Engleske i Srbije služe pivo s manjim postotkom alkohola jer je to utakmica visokog rizika.

Engleska i Srbija će utakmicom u grupi C u nedjelju otvoriti takmičenje, a već danima engleski mediji pišu o srbijanskim huliganima koji dolaze na utakmicu.

Javnost u Engleskoj savjetuje da se Englezi paze “huligana koji dolaze praviti probleme”, iako će na stadionu biti nekoliko desetina hiljada Engleza, što je sasvim sigurno više od brojke Srbijanaca koji dođu na stadion.

Postoji zabrinutost da bi na utakmicu moglo doći oko 500 huligana, a to donosi status “visoki rizik”, navodi Bild. Policija u Gelsenkirchenu donijela je vrlo zanimljivu odluku samo za ovu utakmicu.

Umjesto Bitburger Premium Lagera jačine 4,8 posto, fanovi na ovoj utakmici će se morati zadovoljiti pivom s 2,8 posto alkohola. Ova odluka se neće primjenjivati za druge utakmice.

“Samo će utakmica s Engleskom imati pivo niske jačine. Ostale utakmice imat će 4,8 posto”, rekao je glasnogovornik policije Gelsenkirchenu Stephan Knipp.
Osim toga, navijači će na stadionu moći kupiti samo dva piva odjednom te se moraju vratiti u red kako bi kupili još jednu. Također, postoji zabrana pića na glavnom trgu Heinrich Konig Platz prije utakmice.

Policija je istakla kako će biti znatno više navijača nego na prosječnoj utakmici Bundeslige, a organizatorima i lokalnim policajcima pomagat će kolege koje stižu iz Engleske i Srbije.

 

 

(klix.ba)

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img