spot_img
spot_img

Нереди у Холандији, демонстранти запали лабораторију за тестирање

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Током данашњих протеста у Амстердаму и Ајндховену због увођења локдауна у Холандији, полиција се сукобила са демонстрантима.

У Амстердаму, снаге реда су користиле водене топове да растерају демонстранте који су се окупили на тргу окруженом музејима.

На друштвеним мрежама су се потом појавили снимци на којима се види како полиција воденим топовима интервенише против групе демонстраната окупљене уз здање музеја “Ван Гог”, преноси АП.

Полиција у Ајндховену је користила и водене топове и сузавац против више стотина демонстраната и упозоравала преко разгласа да се избегава центар града.

За сада нема информација о повријеђенима, али из полиције је саопштено да је издато више од 3.600 казни због кршења полицијског часа, као и да је ухапшено 25 људи због насиља.

Синоћ, током прве вечери полицијског часа, демонстранти су у холандском рибарском селу Урк запалили лабораторију за тестирање на корона вирус и бацали петарде.

На видео-снимку подијељеном на друштвеним мрежама се види како у Урку огорчени млади људи проваљују у лабораторију која је нешто касније и запаљена.

 

 

 

(tanjug)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img