spot_img
spot_img

Фајзер ће зарадити 36 милијарди долара од продаје вакцина

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Америчка фармацеутска компанија Фајзер је подигла прогнозу прихода од продаје вакцина против ковида-19 за ову годину на 36 милијарди долара.

То је за 7,5 процената изнад пројекција из другог квартала, када је компанија предвиђала целогодишњи приход од вакцина у износу од 33,5 милијарди долара и двоструко је више од очекивања на почетку године, извештава агенција АП.

Само у трећем кварталу ове године, Фајзер је од продаје вакцина инкасирао око 13 милијарди долара, које дели са немачким партнером Бајонтеком.

Ројтерс извештава да ће у укупним приходима овог произвођача лекова вакцине у овој години имати удео од чак 44 посто.

Поред тога, Фајзер је саопштио данас да у 2022. години очекује од продаје вакцина приход у износу од 29 милијарди долара, што је изнад прогноза на Вол Стриту, будући да преговара са више земаља о потписивању уговора о испорукама превентивне ињекције против короне, јавља Танјуг.

Осам економских аналитичара на Вол Стриту су у анкети Рефинитива у просеку предвидели да ће Фајзеров приход од вакцина износити 22,15 милијарди долара идуће године.

Из компаније су навели да иако имају капацитете за производњу четири милијарде доза 2022. године, за сада рачунају на продају око 1,7 милијарди доза, што значи да би могли да подигну прогнозу за наредну годину ако потпишу уговора о испорукама са земљама с којима воде преговоре.

 

 

 

(agencije)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img