spot_img
spot_img

Бурне реакције на Масков став о Украјини, реаговао и Зеленски

spot_img
spot_img

Став извршног директора Спејсекса, мултимилијардера Илона Маска, како би рат између Русије и Украјине могао да буде ријешен, на Твитеру је изазвао бурне реакције, а на објаве Маска реаговао је и предсједник Украјине Володимир Зеленски.

Маск је навео да је потребно поновити изборе у регионима који су се изјаснили за припајање Русији, под надзором Уједињених нација, па ако народ изрази вољу да Русије оде, тако треба и да буде.

Крим, како је написао, остаје формално дио Русије, као што је био од 1783, односно до, како сматра Маск, “грешке Никите Хрушчова”.

Затим, како је навео, “водоснабдијевање Крима је обезбијеђено, а Украјина остаје неутрална”.

За мање од два сата Маск је добио више од милион одговора, а већина се не слаже са његовим мишљењем о могућем исходу.

Маск је ботове оптужио за такав резултат гласања.

Након тога, он је направио нову анкету: Воља народа који живи у Донбасу и на Криму треба да одлучи да ли желе да буду дио Русије или Украјине. Да или не?

Савјетник украјинског предсједника Михаило Подољак је реаговао на Маскове објаве и написао у коментару: “Да ли покушаваш да легализујеш псеудореферендуме који су се одржали под пријетњом оружја у условима прогона, масовних погубљења и мучења? Лош пут”.

Маск је тада одговорио: “Не, предлажем да се гласа под надзором УН (или изаберите свој субјект или државу од највише повјерења)”.

Он је у одговору Подољаку написао и: “Можда приступ сличан Косову”.

И украјински предсједник Володимир Зеленски узвратио је Маску након што је власник Тесле објавио анкету на Твитеру са својим мишљењем о окончању рата у Украјини.

У свом одговору Зеленски је објавио сопствену анкету, питајући пратиоце Твитера да ли им се више допада најбогатији човек на свијету док је подржавао Украјину.

“Који Илон Маск вам се више свиђа? Онај који подржава Украјину или онај који подржава Русију”, написао је Зеленски.

Осам сати након објављивања, у тој анкети било је више од 1,5 милиона одговора, преноси ББЦ.

 

 

 

(агенције)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img