spot_img
spot_img

Америка на ивици финансијског суноврата – затворена још једна банака, сви ћуте

spot_img
spot_img

Америчке регулаторне власти затвориле су Сигначер банку са седиштем у Њујорку, јавља Си-Ен-Би-Си. Сигначер је једна од главних банака крипто индустрије са седиштем у Њујорку, највећа поред Силвергејта, који је прошле недеље објавио да ће извршити ликвидацију.

Ова банка је такође једна од жртава тренутне кризе на крипто тржишту.

Регулатори САД-а су донели одлуку у циљу спречавања ширења банкарске кризе затворивши ту банку, која је велики поверилац у крипто индустрији.

Министарство финансија, Федералне резерве и Федерално осигурање депозита у заједничком саопштењу у недељу увече су навели да затварају банку.

Регулатори банака су саопштили да клијенти Сигначер банке имају пун приступ својим депозитима, како би могли да поврате свој новац назад.

„Сви депоненти ове институције ће бити обештећени, као и у случају банке Силицијумске долине,тако да ниједан губитак неће сносити порески обвезници”, изјавили су регулатори ове банке.

Регулатори су затворили банку Силицијумске долине у петак и запленили њене депозите, што је највећи банкарски неуспех у САД-у од финансијске кризе 2008. године и други по величини икада. Потез је уследио неколико дана након што је та институција објавила да има потешкоћа у пословању, преноси Танјуг.

 

 

 

(tanjug)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img