spot_img
spot_img

Америка имала „ђаволски план” у Украјини, укључен и Бајденов син

spot_img
spot_img

Америчка војно-биолошка активност у Украјини била је „ђаволски план”, навела је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Она је изнела и хронолошки списак активности Америке у Украјини у војно-биолошком правцу. Отворени извори, као и документи који су процурили на Интернет, укључујући и преко Викиликса, дају приближну представу о степену укључености америчких политичких елита у војно-биолошку активност у Украјини, написала је Захарова на Телеграму у посту насловљеном „БиоБајден”.

БиоБајден

„Превише је празнина у овом заиста ђаволском плану које тек треба попунити”, оценила је Захарова, истичући да списак није свеобухватан.

Америка је 1991. године покренула програм за земље бившег СССР са циљем контроле совјетског оружја за масовно уништење, укључујући и биолошко.

Две године касније – потписан је украјинско-амерички пакт за спречавање ширења оружја за масовно уништење.

Затим следи Додатни протокол уз пакт Министарства здравља Украјине и Агенције за смањење одбрамбених претњи америчког Министарства одбране о спречавању ширења технологија, патогена и знања који се могу користити у развоју биолошког оружја који је потписан 2005. године.

Према речима Захарове, то је био почетак стварног преласка украјинског војно-биолошког потенцијала у руке америчких стручњака.

Укључене велике компаније

Велике америчке компаније војно-индустријског комплекса укључене су 2000. године у војно-биолошке активности у Украјини, а од 2005. до 2014. године, уместо да уништи бројне објекте, једна компанија која ради за Агенцију за смањење одбрамбених претњи америчког Министарства одбране изградила је и унапредила осам биолабораторија, укључујући и у Одеси, која је од 2011. спонзорисана за проучавање „патогена који се могу користити у биотерористичким нападима”.

„Сарадник Пентагона Нејтан Волф основао је 2007. биомедицинку компанију „Глобал Вирал Форецастинг Институте” која је имала за циљ непрофитно испитивање трансграничних инфекција, укључујући и у Кини”, објаснила је Захарова, преноси Танјуг.

И Бајденов син укључен у рад лабораторија

Син америчког председника Хантер Бајден и посинак бившег америчког државног секретара Џона Керија, Кристофер Хајнц основали су 2009. инвестициону компанију „Росемонт Сенеца Партнерс”. После државног удара у Украјини 2014. године млађи Бајден улази 2014. у одбор директора украјинске енергетске компаније „Бурисма Холдингс”, а исте године се приватна непрофитна организација „Метабиота” одвојила од компаније „Глобал Вирал” са циљем истраживања ризика пандемије.

За чланове одбора „Метабиота” именовани су Хантер Бајден, Нил Калахан и Џон Делош из компаније „Росемонт Сенеца Партнерс” и тада Пентагон почиње да финансира „Глобал Вирал” и „Метабиота”.

„Метабиота” и „Бурисма Холдингс” су исте године почеле да сарађују на неименованом „научном пројекту у Украјини”.

Према наводима Захарове, америчка држављанка Уљана Надежда Супрун, потомак украјинских нациста, именована је 2016. године на место вршиоца дужности министра здравља Украјине и квалитативно је проширен програм сарадње Пентагона и Министарства здравља Украјине.

Исте године избио је свињски грип међу украјинском војском која је чувала биолошку лабораторију у Харкову, преминуло је 20 особа, а инцидент је заташкан.

Истраживање коронавируса

Бивши помоћник америчког министра одбране Ендрју Вебер именован је 2016. за шефа одељења глобалног партнерства „Метабиота”.

Исте године је структура оснивача „Глобал Вирал” Нејтана Волфа укључена у истраживања о вирусима корона које преносе слепи мишеви у Истраживачком центру у лабораторији у Вухану, а управо у том месту 2019. године почела је глобална пандемија мутираног коронавируса слепих мишева.

 

 

 

(politika.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img