Otkrili način da izbjegnu kaznu na auto-putevima

Otkako su nadležni najavili uvođenje mjerenja prosječne brzine, na društvenim mrežama se podigla velika galama, a mnogi su razmišljali kako da prevare sistem.

Srbi su našli nov način kako da i dalje jurcaju po auto-putu, a da ne plate kaznu!

- Reklama -

Od nedavno se mjeri srednja brzina kretanja vozila na auto-putevima na osnovu vremena prolaska kroz naplatne rampe, a od ovog ponedjeljka počelo se i sa kažnjavanjem vozača koji ne poštuju propisana ograničenja.

Još otkako su nadležni najavili uvođenje ove mjere, na društvenim mrežama se podigla velika galama. Danima se vodila polemika oko toga da li je ovo zaista neophodno, a oni koji imaju “laku nogu” na gasu bili su puni ideja kako da prevare policiju.

Ideje su bile brojne – od toga da jurcaju, pa da popiju kafu na nekoj pumpi kako bi pri dolasku na naplatnu rampu izgledalo kao da su išli propisanih 120 kilometara na čas. Međutim, izgleda da za tim nema potrebe.

Naime, od juče društvenim mrežama kruži status jednog građanina, koji je otkrio kako možete i dalje da jurcate, a da kaznu uopšte ne platite.

“Kažem sad ženi na rampi da sam izgubio karticu i pitam je šta da radimo. Kaže: “Platiš najdalju relaciju”. A prosečna brzina? Kaže mi da nema kako da očita”, navodi se u statusu koji kruži mrežama.

To znači da, ukoliko ste se uputili iz Beograda za Požarevac i dobro ste nagazili gas, po dolasku na rampu možete da kažete da ste izgubili karticu i platićete samo 610 dinara (koliko košta putarina od Požarevca do Niša). Ako ste krenuli prema Rumi, platićete samo 250 dinara.

Naravno, ukoliko imate ENP, ovo ne možete da radite.

Svakako da ovu prevaru nikako ne primjenjujete, jer ograničenja brzine postoje s razlogom. I morate biti svjesni da nesavjesnom vožnjom ugrožavate svoj, ali i život drugih učesnika u saobraćaju.

 

 

(informer.rs)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime