spot_img
spot_img

Започета 5. редовна сједница Владе Брчко дистрикта

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине данас је започела 5. редовну сједницу одобравањем приједлога Одјељења за здравство и остале услуге који се тиче Смјерница за израду нацрта закона о измјенама и допунама Породичног закона Брчко дистрикта БиХ с циљем усклађивања поменутог закона с осталим прописима у БиХ.

На приједлог Одјељења за стручне и административне послове одобрене су Смјернице за израду Правилника о додјели средстава из буџета удружењима, фондацијама и другим правним и физичким лицима за финансирање програма, односно пројеката од јавног интереса у овом одјељењу којима се, између осталог, требају уредити критеријуми за вредновање приједлога програма односно пројеката, као и именовање, састав, начин рада и надлежности комисије за вредновање програма те подношење завршних извјештаја о реализацији програма односно пројеката.

Влада је усвојила Приједлог одлуке о усвајању Заједничке платформе о принципима и начину имплементације реформе јавне управе у Босни и Херцеговини. Како је образложено, Заједничка платформа представља политички и правни оквир за сарадњу органа управе свих нивоа власти у процесу реформе јавне управе у Босни и Херцеговини. Овим документом утврђују се принципи, начин и механизми имплементације реформе јавне управе у Босни и Херцеговини, као и спровођење стратешких и акционих докумената у области реформе јавне управе.

На приједлог Одјељења за образовање усвојена је Одлука о одобравању донације и Програма утрошка новчане награде ученицима генерације основних и средњих школа у Дистрикту за школску 2022/2023. годину у укупном износу од 5.600,00 КМ.

Такође, Влада је на данашњој сједници усвојила Одлуку о одобравању Програма утрошка средстава за 2023. годину у Одјељењу за расељена лица, избјеглице и стамбена питања.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img