spot_img
spot_img

Započeta 5. redovna sjednica Vlade Brčko distrikta

spot_img
spot_img

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas je započela 5. redovnu sjednicu odobravanjem prijedloga Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge koji se tiče Smjernica za izradu nacrta zakona o izmjenama i dopunama Porodičnog zakona Brčko distrikta BiH s ciljem usklađivanja pomenutog zakona s ostalim propisima u BiH.

Na prijedlog Odjeljenja za stručne i administrativne poslove odobrene su Smjernice za izradu Pravilnika o dodjeli sredstava iz budžeta udruženjima, fondacijama i drugim pravnim i fizičkim licima za finansiranje programa, odnosno projekata od javnog interesa u ovom odjeljenju kojima se, između ostalog, trebaju urediti kriterijumi za vrednovanje prijedloga programa odnosno projekata, kao i imenovanje, sastav, način rada i nadležnosti komisije za vrednovanje programa te podnošenje završnih izvještaja o realizaciji programa odnosno projekata.

Vlada je usvojila Prijedlog odluke o usvajanju Zajedničke platforme o principima i načinu implementacije reforme javne uprave u Bosni i Hercegovini. Kako je obrazloženo, Zajednička platforma predstavlja politički i pravni okvir za saradnju organa uprave svih nivoa vlasti u procesu reforme javne uprave u Bosni i Hercegovini. Ovim dokumentom utvrđuju se principi, način i mehanizmi implementacije reforme javne uprave u Bosni i Hercegovini, kao i sprovođenje strateških i akcionih dokumenata u oblasti reforme javne uprave.

Na prijedlog Odjeljenja za obrazovanje usvojena je Odluka o odobravanju donacije i Programa utroška novčane nagrade učenicima generacije osnovnih i srednjih škola u Distriktu za školsku 2022/2023. godinu u ukupnom iznosu od 5.600,00 KM.

Takođe, Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Odluku o odobravanju Programa utroška sredstava za 2023. godinu u Odjeljenju za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img