spot_img
spot_img

Викенд у Брчком: Оштећење туђе ствар и лака тјелесна повреда, дрско понашање и четири саобраћајке

spot_img
spot_img
spot_img

И овог понедељка вам, у сарадњи са Полицијом Брчко дистрикта, доносимо преглед значајних сигурносних догађаја који су обиљежили викенд за нама.

КРИМИНАЛИТЕТ:

– У наведеном периоду на простору Брчко дистрикта БиХ забиљежен је један догађај са обиљежјима два кривична дјела и то “Оштећење туђе ствари” из члана 287. став (1), те “Лака тјелесна повреда” из члана 170. став (1) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

– Током извјештајног периода забиљежено је једно нарушавање јавног реда и мира када је једном лицу због почињеног прекршаја из члана 4. „Дрско понашање” из Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, издат прекршајни налог.

САОБРАЋАЈ:

– У извјештајном периоду догодиле су се четири саобраћајне незгоде. Једна од наведених саобраћајних незгода догодила се дана 24.09.2023. године око 06.55 сати у улици Бањлучка, а у којој су учествовала четири моторна возила, а два лица задобила повреде. Увиђајем на лицу мјеста је утврђено да је у саобраћајној незгоди учествовао возач моторног возила марке „Renault” као и три паркирана моторна возила „VW Голф”, „VW Пасат” и „Киа”. Узрок саобраћајне незгоде је неприлагођена вожња од стране возача наведеног моторног возила, који је истим управљао под дејством алкохола у количини од 2,74 грама по килограму, те је изгубио контролу над возилом у кружном току. Прегледом повријеђених лица дежурни љекар у ЈЗУ је утврдио је да су сувозач и путник на задњем сједишту задобили лаке тјелесне повреде. О свему је обавијештен дежурни тужилац Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ.

– Издвајамо догађај од дана 23.09.2023. године када је у улици Браће Ћускића, на дијелу пута испод надвожњака, услед јаких атмосферских падавина дошло до изливања оборинских вода на коловоз, те се у времену од 16.15 до 16.45 сати саобраћај одвијао алтернативним путним правцима, а преусмјеравање су вршили полицијски службеници и о свему је обавијештено Јавно предузеће „Путеви” Брчко.

– Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле возача и возила искључили укупно 18 возача и возила. Од тога девет возача који су возилима управљали под дејством алкохола, два који су возилима управљали прије стицања права на управљање, два јер су управљали возилима у вријеме трајања забране управљања, три који су возилима управљали без потврде о познавању прописа, једног јер је управљао возилом уз неправилно смјештен терет и једног који је управљао одјављеним возилом.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img