spot_img
spot_img

Vikend u Brčkom: Dvije teške krađe i drsko ponašanje

spot_img
spot_img

I ovog ponedeljka donosimo vam pregled značajnih sigurnosnih događaja koji si obilježili period iza nas.

KRIMINALITET:

– U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su dva događaja sa obilježjima krivičnih djela iz oblasti imovinske prirode i to “Teške krađe” iz člana 281. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

– U izvještajnom periodu zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira kada je jedno lice lišeno slobode zbog počinjenih prekršaja iz članova 4. „Drsko ponašanje” i 8. „Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka”, dok je jednom licu zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH izdat prekršajni nalog.

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu dogodile su se četiri saobraćajne nezgode.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 26 vozača i vozila. Od toga sedam vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, četiri koji su vozilima upravljali prije sticanja prava na upravljanje, pet koji su upravljali neregistrovanim vozilima, dva jer su upravljali vozilima nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, jednog jer nije imao naznačenu odgovarajuću kategoriju u vozačkoj dozvoli, pet jer su vozilima upravljali bez potvrde o poznavanju propisa i jednog jer je upravljao vozilom u kojem je nepravilno raspoređen teret.

OSTALO:

– Dana 08.07.2023. godine u 12.20 sati policijski službenici su lišili slobode lice inicijala S.M. rođenog 1987. godine iz Brčkog, jer je za istim raspisana potjernica Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, te je lice predato u dalju nadležnost Sudske policije Brčko distrikta BiH.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img