Večeras onlajn koncert učenika Osnovne muzičke škole Brčko

Učenici Osnovne muzičke škole i u doba pandemije i čestih prekida nastave uz pomoć svojih profesora uspjeli su prezentovat na dostojanstven način Osnovnu muziču školu Brčko koja ove godine proslavlja 71 godinu postojanja, tako što su u prethodnom mjesecu na nekoliko međunarodnih onlajn takmičenja osvojili 7 prvih i 2 druge nagrade.

Snimci za potrebe takmičenja nastajali su u školi uz međusbno moganje i tehničku podršku svih kolega, kako bi se Brčkoi kulutra grada predstavila u najboljem svjetlu, pred jako stručnim žirijima profesorima Srednjih muzičkih škola i Muzičkih akademija regiona ali i televzijskih prenosa.

Osnovna muzička škola osnovana je 11. juna 1950. godine, Odlukom tadašnje Skupštine grada Brčko i sve do danas uspješno radi a trenutno je pohađa preko 200 učenika.

Tim povodom učenici su spremili Godišnji koncert koji će se održati u srijedu 09. juna 2021. godine sa početkom u 18 časova.

Obzirom na epidemiološku situaciju učenici će svirati pred kamerama, a publika i svi oni koji prate rad škole i umjetničku muziku imat će priliku da putem službene Fejsbuk stranice Osnovne muzičke škole Brčko prate koncert putem livestreama.

Kako bi gledali koncert potrebno je da zainteresovani stave “lajk” na stranicu Osnovna muzička škola Brčko, te od 18 časova prate izuzetan program od orkestra harmonika, kamernih ansambala flaute i violine do sjajnih solista i dobitnika nagrada.

Pozivamo Vas da podržite mlade umjetnike i pratite Godišnji koncert Osnovne muzičke škole Brčko.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime