Скупштина: Јавна расправа о ребалансу буџета 26. априла - nula49.com
spot_img
spot_img

Скупштина: Јавна расправа о ребалансу буџета 26. априла

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Јавна расправа о предлогу ребаланса буџета Дистрикта за 2022. годину, у износу од 27.855.000 КМ биће одржана 26. априла, договорено је на 23. редовном засједању Скупштине Брчко дистрикта БиХ.

Предсједник Скупштине Синиша Милић истакао је да након примједби Канцеларије за ревизију, ребаланс, по први пут, улази у скупштинску процедуру онако како је то предвиђено за буџет Брчко дистрикта те да ће на овај начин посланици имати прилику да на свакој сједници, у наредна два мјесеца, разматрају понуђени предлог измјена буџета Дистрикта за 2022. годину и да понуде квалитетне амандмане за његово побољшање.

Највећи дио средстава, више од 17.000.000 КМ, каже Милић, обезбијеђен је из вишка прихода над расходима, затим уштеда, преноса капиталног буџета из претходних година и задужења. Он сматра да ће ребаланс задовољити потребе широке локалне заједнице.

„Предлог ребаланса буџета има и ту социјалну димензију зато што су ту предвиђена средства у износу од 1.600.000 КМ као помоћ најугроженијим категоријама становништва Брчко дистрикта и дио одговора на ове поремећаје на тржишту и пад животног стандарда. Имамо и неких специфичних захтјева, прије свега, удружења пензионера који су остали без средстава за бањско-климатско лијечење у износу од 100.000 КМ, низ издвајања која су усмјерена у капиталне инвестиције, 600.000 КМ за подстицаје у пољопривреди што су недостајућа средства. Значајан дио средстава је намијењен за завршетак школских дворана“, појаснио је предсједник.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img