spot_img
spot_img

Притвор за Брчака осумњиченог за недозвољено бављење банкарском дјелатношћу

spot_img
spot_img

Општински суд у Сребренику прихватио је приједлог поступајућег тужиоца и одредио једномјесечни притвор за Мирсада Б. (62), Шефика Ћ. (60), Мирсада С. (54), Еседа С. (65), Зехрудина О. (59), Кемала А. (58), сви из Сребреника, и Миленка М. (63) из Брчког, због постојања основане сумње да су починили кривично дјело недозвољено бављење банкарском дјелатношћу у стицају са прањем новца.

Они су осумњичени да су од децембра 2022. до маја 2023. године на подручју Сребреника, Градачца и Брчког без одобрења, овлаштења и регистрације мјењачких послова, поступајући супротно важећим федералним законима о девизном пословању и банкама, преузимали веће износе новца од више особа, без доказа о поријеклу новца, те обављали конверзију из домаће у стране валуте и обратно. Они су се без одобрења бавили банкарском дјелатношћу те примали, држали и обављали конверзију новца у већим износима и тако себи прибавили нелегалну имовинску корист.

Осумњичени су лишени слободе у акцији „Еуро“, коју је по налогу Тужилаштва Тузланског кантона и наредби Општинског суда Сребреник провео Сектор криминалистичке полиције МУП-а ТК у Сребренику и Брчком.

Претресима на више локација је претходила вишемјесечна истрага. Током претреса је одузет новац у износу од око 300.000 КМ, мобилни апарати и други предмети који се доводе у везу са чињењем кривичних дјела.

Поступајући тужилац је донио наредбу о провођењу истраге и испитао осумњичене.

Истрага у овом предмету је у току, саопћено је из Тужилаштва ТК.

 

 

(fena)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img