spot_img
spot_img

Препуна сала доказ хуманости: Одржана премијера филма “Чудотворац тумански”

spot_img
spot_img
spot_img

У организацији Црквене општине Брчко и под покровитељством предсједника Скупштине Брчко Дистрикта БиХ господина Синише Милића, у препуној сали Дома културе у Брчком синоћ је одржана премијера филма за Републику Српску и БиХ “Чудотворац тумански” редитељке Бојане Крстић.

Филм садржи три истините приче о чудима Светог Зосиме, која је тај светитељ пројавио у новије доба, а које је сакупио отац Димитрије, игуман манастира Тумане, у књизи “манастир Тумане чудо љубави Божије”.

“Велики је благослов да се такве ствари екранизују и да се и на овај начин прослављају и свједоче чуда светитеља која се дешавају”- истакао је протојереј-ставрофор господин Жељко Матић.

Редитељка је у своме обраћању брчанској публици пренијела поздраве цијеле филмске и глумачке екипе, рекла је да је филм настао из љубави према Богу и светитељима, али и жеље да се направи остварење које ће да говори о духовним темама, јер је таквих мало. Бојана Крстић, редитељка филма, се захвалила брчанској публици на огромном интересовању за филм, захвалила се ЦО Брчко и Предсједнику Скупштине Брчко Дистрикта БиХ на покровитељству, а велико хвала је истакла господину Мирославу Ковачевићу, без чијег труда и велике енергије не би било премијерне пројекције у Брчком.

Пројекција филма је била хуманитарног карактера. Брчаци су још једном показали своју хуманост и велико срце, на пројекцији је прикупљено 5.085КМ. Сав добротворни приход је упућен Задужбини за Косово и Метохију, Рашко-призренској организацији, народној кухињи Мајка девет Југовића.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img