spot_img
spot_img

Poduzetnicima na području Brčkog omogućen povoljniji pristup financijskim sredstvima

spot_img
spot_img

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na 12. redovnoj sjednici, na prijedlog Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu, usvojila je Odluku o odobravanju tekućeg transfera i usvajanju Programa utroška sredstava u korist Razvojno-garantnog fonda Brčko distrikta BiH za Program subvencionisanja dijela kamata za kredite preduzećima, preduzetnicima i nosiocima poljoprivrednih domaćinstava na području Brčko distrikta BiH.

Ovom odlukom preduzećima, preduzetnicima i nosiocima poljoprivrednih gazdinstava na području Brčko distrikta BiH omogućava se povoljniji pristup finansijskim sredstvima kroz subvenciju dijela kamata, a ukupan iznos sredstava iznosi 1.200.000,00 KM.

U okviru 12. redovne sjednice usvojena je Odluka o odobravanju Programa dodjele sredstava za finansiranje ili sufinansiranje programa, odnosno projekata od javnog interesa Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove za 2023. godinu. Svrha programa je razvijanje oblasti zaštite životne sredine, a visina sredstava za ovu namjenu iznosi 100.000,00 KM.

Na prijedlog Kancelarije za upravljanje javnom imovinom data je saglasnost za pristup i potpisivanje amandmana broj 2 na Sporazum o finansiranju između Razvojnog programa Ujedinjenih nacija i Brčko distrikta BiH u okviru projekta „Zeleni ekonomski razvoj III” u BiH, za aktivnosti u vezi sa projektima energetske efikasnosti javnih objekata u Brčko distriktu BiH.

Takođe, k znanju je primljena Informacija o inspekcijskoj kontroli po Odluci o ograničavanju marže za pojedine životne namirnice i druge proizvode i Odluci o ograničavanju marže za naftne derivate.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img