Milić: Skupštini u roku dostavljena imena kandidata za članove Vlade distrikta

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da su sve političke partije koje čine skupštinsku većinu ispoštovale dogovor i u roku dostavile imena kandidata za članove Vlade distrikta.

Milić je rekao da će, prema Statutu distrikta, odluke o imenovanju stupiti na snagu istekom roka od 15 dana od dana dostavljanja u Skupštinu, pod uslovom da Skupština, kvalifikovanom većinom od 19 poslanika, ne uloži veto na odluku gradonačelnika.

On nije želio da komentariše kvalitet predloženih kandidata, ističući da njihova imena najbolje govore o ambicijama, karakteru i perspektivi političkih subjekata koji su ih kandidovali.

“Nijedan član Vlade nije nezamjenljiv, ali treba im pružiti šansu”, rekao je Milić Srni.

Komentarišući činjenicu da srpski blok u Skupštini čine poslanici čak pet političkih subjekata, Milić, koji je na tu dužnost izabran iz SNSD-a, kaže da je to dobro rješenje za one kojima je primaran interes cjeline, a ne interesi stranaka i pojedinaca.

On je istakao da se su SNSD i on zalagali za formiranje upravo takve većine.

“Brčko je specifična sredina u kojoj se vlast formira na principu udruživanja nacionalnih blokova. Od ovih izbora kada se SDP BiH pridružio bošnjačkom bloku, iako se nazivao građanskom partijom, to je postalo više nego jasno, za sva vremena, mada smo mi to znali oduvijek”, rekao je Milić.

Za Milića, koji je na proteklim izborima dobio najviše glasova državljana Republike Srpske u Brčkom, veoma je značajno da su se u srpskom bloku našle stranke za koje je glasalo 12.000 od ukupno 16.000 Srba koji su izašli na izbore u Brčkom.

“Imamo više nego dobru poziciju da utičemo na političke procese u Brčkom, naravno, u interesu svih građana Brčkog, ali vodeći računa o tome da ti interesi ne budu, nijednog trenutka, na štetu državljana Srpske”, poručio je Milić.

Ovo je nova Vlada Brčko distrikta

 

(srna)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime