Ovo je nova Vlada Brčko distrikta

Nula49.com donosi vam novi sastav Vlade Brčko distrikta.

Kako nezvanično saznajemo, u novom sazivu Vlade Distrikta većinom su stara imena.

Za koordinatora Vlade izabran je bivši poslanik u Skupštini Brčko distrikta Željko Antić (SNSD).

SNSD-u je u raspodjeli vlasti pripalo i Odjeljenje za poljoprivredu koje će voditi relativno novo lice na političkoj sceni Distrikta Slaviša Čortuma.

Sa pozicije koordinatora na mjesto šefa Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge dolazi Sead Šadić (SDA).

Ujedinjenoj Srpskoj pripala su dva odjeljenja, pa će tako Odjeljenjem za bezbijednost rukovoditi Bogdan Bratić, dok će Odjeljenje za javni registar voditi Tomo Obrenović.

Bivši šef Odjeljenja za javnu bezbijednost, Edin Zaimović (SDA) prelazi na mjesto šefa Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove.

SDS-u je u raspodjeli vlasti pripalo Odjeljenje za javne poslove koje će voditi Ratko Stjepanović.

Na istim pozicijama u Vladi ostaju HDZ-ovci Anto Domić, zamjenik gradonačelnika i Pero Gudeljević, šef Odjeljnja za privredni razvoj, sport i kulturu, kao i Miroslav Geljić na mjestu šefa Odjeljenja za evropske integracije i međunarodnu saradnju.

Ljubica Ilić (HDZ) je novi šef Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja.

Zoran Bulatović (PDP) preuzeće mjesto šefa Odjeljenja za obrazovanje, dok će Odjeljenje za komunalne poslove preuzeti Mujazudin Vehabović (SBiH).

Novi šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove je Nedim Hamzabegović (SBiH), dosadašnji savjetnik gradonačelnika.

Gradonačelnik Brčko distrikta istakao je danas da od Vlade očekuje maksimalno angažovanje, te da svi odgovore svojim zadacima, a prvi je predlaganje odnosno usvajanje budžeta Distrikta za tekuću godinu.

Podsjetimo, prijedlog novog sastava Vlade biće proslijeđen Skupštini, koja može uložiti veto na neko od imenovanja, ali je za očekivati da do toga neće doći, tako da bi izvršna vlast i zvanični trebala profunkcionisati u drugoj polovini januara.

 

 

 

 

1 komentar

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime