Milić o "normalizaciji bestidnosti" i "kulturi lupetanja" - nula49.com
spot_img
spot_img

Milić o “normalizaciji bestidnosti” i “kulturi lupetanja”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Predsjednik brčanske Skupštine Siniša Milić oglasio se večeras na Fejsbuku govoreći o “normalizaciji bestidnosti” i “kulturi lupetanja”.

“Iako je prof. dr Slobodan Antonić sintagmu „Normalizacija bestidnosti“ upotrijebio ciljano, da bi opisao odnos dijela, kako je naziva, „autokolonijalne javnosti“, prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, čini se da je polje njene upotrebe mnogo šire. Tačnije, izgleda da su rijetke društvene djelatnosti u koje se „normalizacija bestidnosti“ danas nije uselila, a sve sa jednim ciljem – da se inače nemoralno, pa samim time valjda i nedopušteno ponašanje, promoviše kao dopušteno, odnosno normalno”, naveo je Milić.

“Sve to, zahvaljujući „autokolonijalistima“, kojih se nabralo u društvu, i koji se pojavljuju kao kliconoše bolesti, a da toga možda i nisu svjesni. I ni pola jada, kada bi to ostalo izolovana pojava, ali je problem, čini mi se, što se takvo stanje širi poput zaraze i zahvata i ono malo zdravog društvenog tkiva što je preostalo. Naročito je opasno kada se normalizacija bestidnosti promoviše od onih koji su, u stvari, zbog svoje društvene funkcije, pozvani da šalju upravo dijametralno suprotne poruke, odnosno da štite autohtone i tradicionalne vrijednosti. Vrlo često i putem mas medija”, dodaje Milić.

“Kao što rekoh, nije svaka normalizacija bestidnosti rezultat promišljene,tj svjesne akcije. Posledica je to i postojanja kod nas široko rasprostranjene tzv. „kulture lupetanja“. Cilj lupetanja, kako ga vidi prof. Antonić, je dopadljivost, samoreklama, samopreporučivanje lupètala – bez ikakve odgovornosti za rečeno ili napisano”, stoji u objavi na Milićevoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.

“Na žalost, lupetanje naročito dobija na zamahu nakon sve izglednije pobjede takve kulture ali i zbog mogućnosti da se njegov sadržaj na jednostavan način, pa čak, rekao bih, i sa prizvukom autoriteta, često i političkog, plasira širokoj publici. I tako, iz nedjelje u nedjelju…”, zaključuje Milić.

Ostaje nejasno kome je upućeno ovo obraćanje, naročito u svjetlu jučerašnje burne sjednice Skupštine.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img