Ima li nade za brčansku odbojku: Jedan tekst za titulu šampiona - nula49.com
spot_img
spot_img

Ima li nade za brčansku odbojku: Jedan tekst za titulu šampiona

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Prije nešto više od deset dana objavili smo tekst pod naslovom “Brčko uspjesima ne vjeruje“. Bio je to apel, naš mali doprinos borbi za sport u našem gradu.

Pisali smo tada o sjajnom uspjehu odbojkašica Smeča DN i o nepravdi koju trpe djevojčice koje samo žele igrati svoj sport.

Novac je tada bio prepreka za učešće na turniru za šampiona Federacije BiH. Zbog neplaćanja kotizacije, pisali smo tada, čak je i seniorska ekipa brčanskog ligaša izbačena iz Prve lige Federacije BiH, iako je na kraju polusezone bila na prvom mjestu, sa realnim izgledima da na kraju sezone bude na čelnoj poziciji i tako se plasira u Pemijer ligu BiH za odbojkašice.

Do ovakvog raspleta došlo je zbog ponovnog odbijanja nadležnih iz Pododjeljenja za sport da ovaj uzorni ženski odbojkaški kolektiv dobije donaciju za brojna takmičenja u federalnoj ligi.

Danas smo sa velikim zadovoljstvom objavili da su upravo ove odbojkašice više nego ubjedljivo osvojile šampionsku titulu!

Na tri utakmice „Dragino obdanište“, kako ljubitelji ženske odbojke zovu ovaj simpatični sastav, izgubilo je samo jedan set.

Kako?

Kada nema razumjevanja u institucijama, onda na scenu moraju stupiti pojedinci. Brčanski privrednik Zoran Kokanović i BetOle platili su potrebne kotizacije za takmičenje u svim kategorijama ovog kluba.

I doklazali da takav vid podrške itekako ima smisla, jer su im se odbojkašice odužile na najbolji mogući način – titulom! U naš grad tako, najmanje zahvaljujući institucijama grada, stižu zlatne medalje i pobjednički pehar.

Po riječima Drage Davidovića, osim roditelja i Zorana Kokanovića, ozbiljnu pomoć ovom Klubu daju Velibor Babić te predsjednik Skupštine Siniša Milić.

Ekipa „Draginog obdaništa“ pobjedom na finalnom turniru u Gračanici se plasirala na završni turnir za šampiona BiH Pionirke ovog kluba predstavljaju pravi raritet sporta u Brčkom.

One su tri godine uzastopno učesnici finalnog turnira za šampiona BiH. To ipak nije dovoljno da odgovorni iz Podoodjeljenja za sport u skladu sa propisima odobre donaciju ovom kvalitetnom ženskom kolektivu.

Dok ne bude, sve ostaje na pojedincima. I sreća je da ih imamo.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img