Brčko uspjesima ne vjeruje - nula49.com
spot_img
spot_img

Brčko uspjesima ne vjeruje

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Pobjeda pionirki OK „Smeč DN“ iz Brčkog na kvalifikacionom turniru za pionirskog šampiona Federacije BiH održanom 6. i 7. januara u u Orašju posljednje je takmičenje na kome će u takmičarskoj 2023/2024 godini nastupiti neka od selekcija ovog vrlo uspješnog kluba.

Na pomenutom kvalifikacionom turniru mlade brčanske odbojkašice koje je sa klupe predvodio profesor Drago Davidović, redom su slavile protiv ekipa Ort Sarajevo 2:1, Kule iz Gradačca 2:1, te protiv ekipa Smeča iz Lukavca i Orašja sa po 2:0.

Za najbolju igračicu kvalifikacija proglašena je Nikolina Mićić iz brčanskog kluba, za koju trener prof. Davidović kaže da je najtalentovanija pionirka u BiH.

Ovaj odličan rezultat koji su odbojkašice Smeča DN postigle je izbrisan zbog toga što u nedostatku novca u klupskoj kasi, nije plaćena kotizacija. To je razlog što pionirke Smeč DN 28. januara 2024. godine sa ekipama iz Gračanice, Kaknja i Sarajeva neće učestvovati na finalnom turniru za šampiona Federacije BiH.

Novac je i prepreka za učešće mladih kadetkinja na prvenstvu u Odžaku, na kojem odbojkašice Smeča DN takođe neće nastupati.

Zbog neplaćanja kotizacije čak je i seniorska ekipa brčanskog ligaša izbačena iz Prve lige Federacije BiH, iako je na kraju polusezone bila na prvom mjestu, sa realnim izgledima da na kraju sezone bude na čelnoj poziciji i tako se plasira u Pemijer ligu BiH za odbojkašice.

Djevojčice koje su nastupile u Orašju su: Nikolina Mićić, Sofija Božić, Ana Nikić, Ivana radosavljević, Ana Rogić, Irmela Pozderović, Emilija Babić, Milica Stevanović, Marija Jovičić i Sara Kolović. Standardna igračica ove ekipe Anja Jovanović zbog bolesti nije bila dio šampionskog tima Smeča DN.

Do ovakvog raspleta došlo je zbog ponovnog odbijanja nadležnih iz Pododjeljenja za sport da ovaj uzorni ženski odbojkaški kolektiv dobije donaciju za brojna takmičenja u federalnoj ligi.

Kao i obično nadležni iz komisije koja „stručnim i ekspertskim“ očima pregleda dokumenta za pravdanje novca, navedu razloge koji se mogu različito tumačiti.

Mi bismo umjesto zaključka naveli stihove pjesme: Uzalud vam trud svirači, jer profesor Drago Davidović će kao vrhunski trener koji je odbojkaški oformio bezbroj odbojkašica među kojima je i legendarna Brankica Mihajlović, ostati upamćen kao veoma častan i uspješan čovjek i trener.

Drugi neka razmisle.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img