CT апарат и јавне набавке: Шта плаћамо, а шта смо добили? - nula49.com
spot_img
spot_img

CT апарат и јавне набавке: Шта плаћамо, а шта смо добили?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Проблеми око набавке CT и MRI апарата, због којих трпе сви из Брчког али и окружења, а због којих је Фонд здравственог осигурања годинама одвајао висока средства за дијагностику на поменутим апаратима клиникама у окружењу, како сада ствари стоје, ближе се коначном рјешавању.

Након неколико неуспјелих јавних набавки, коначно је једна доведена до краја и тренутно се у брчанској Болници монтора пристигли CT.

Очекујемо да ће и струка ускоро дати свој глас о поменутом апарату, јер су се појавиле одређене недоумице у погледу траженог и добијеног, а у вези са карактеристикама апарата, наводе из УГ Демос, које кроз пројекат “Скенирајмо корупцију” спроводе мониторинг јавних набавки поменутих апарата.

Било како било, из УГ Демос очекују да ће Брчко добити максимум за новац који је одвојен за набавку CT апарата, а свакако ће о свему редовно обавјештавати јавност.

Дамјан Дунџић, координатор пројекта, истиче да се не смије дозволити да се слично деси и са набавком MRI апарата.

“Набавка MRI апарата је у току, а сама чињеница да ће комплетан процес набавке водити ЈЗУ, за разлику од набавки CT апарата, које је водило Пододјељење за јавне набавке при Одјељењу за стручне и административне послове, говори да ће струка бити укљученија, што би требало да учини процес набавке течнијим”, наводи Дунџић.

Мирана Ђурић, асистент координатора пројекта, истиче да УГ Демос има добру сарадњу са представницима ЈЗУ те да вјерује да ће поступак набавке MRI ићи много брже од набавке CT апарата.

“На састанку са представницима управе, који је одржан прије неколико дана, добили смо увјеравања да ће процес набавке MRI бити транспарентан те да ћемо бити укључени у све активности, а о свему ћемо обавјештавати јавност јер сматрамо да јавност заслужује да буде упућена у токове набавки апарата на које се толико чекало, а који се набављају средствима свих нас, грађана”, закључује Ђурић.

Остаје да се види када ће се почети са дијагностиком на поменутим апаратима у брчанској Болници и колико ћемо још издвајати средства приватним клиникама у окружењу за снимања на апаратима који често спашавају животе.

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img