Брчко: Отворена сензорна соба у просторијама Треће основне школе - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчко: Отворена сензорна соба у просторијама Треће основне школе

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Данас је отворена сензорна соба у просторијама Треће основне школе Брчко дистрикта, коју је донирало микрокредитно друштво Микрофин.

Ова сензорна соба је намјењена дјеци са потешкоћама у развоју, а увелико ће олакшати боравак дјеце у овој школи, те ће имати боље услове за одвијање наставе.

„Мало средина у окружењу се може похвалити да има овако опремљен простор за дјецу којима је најпотребнији и која су најосјетљивији дио друштва, те сви ми требамо да слиједимо овај примјер Микрофина, и да обратимо више пажње на дјецу са потешкоћама у развоју“, рекао је Владимир Симић, директор Треће основне школе.

„Овом приликом бих позвала све приватне и јавне институције, као и друге физичке особе које су у могућности да колико могу помогну на овакав или сличан начин овој дјеци“, рекла је Милијана Чавић извршни директор микрокредитног друштва Микрофин.

Сензорна соба углавом служи дјеци са потешкоћама у развоју, да своје осјећаје развијају и каналишу, те да тако могу лакше комуницирати са својом средином.

„Брчко дистрикт је једна од ријетких средина која се може похвалити да у склопу редовних школа има посебна одјељења у којима бораве дјеца са потешкоћама у развоју, те имају један вид инклузије јер се налазе у окружењу дјеце која немају потешкоћа“, изјавила је Мара Маткић, шеф Пододјељења за предшколско и основно образовање Владе Брчко дистрикта.

У Трећој основној школи тренутно се налази 14 ученика са потешкоћама у развоју, који су распоређени у три одјељења.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img