spot_img
spot_img

Брчко: Бројне неправилности у извјештајима о имовинском стању

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Комисија за одлучивање о сукобу интереса Брчко дистрикта БиХ саопштила је данас да су сви новоименовани носиоци јавних функција у Дистрикту у законском року од 30 дана поднијели надлежној Комисији извјештај о свом имовинском стању.

Предсједница Комисије Адмира Мујић рекла је да се сада усклађују ти подаци који су добијени од функционера са подацима које сукцесивно добијају од надлежних институција.

„Током ове године наше провјере ћемо базирати на новоименоване носиоце јавних функција као и на оне фунцкионере код којих смо утврдили разлике у извјештајима за ову и прошлу годину,“ истакла је Мујић.

Он је додала да има доста неправилности у поднесеним извјештајима и који су процесуирани, те се односе на непријављивање некретнина, покретних ствари или преносу управљачких права у предузећима или удружењима за шта је изречена опомена, новчана казне, те мјера откалањања неправилности.

Она је потврдила да је Комисија недавно изрекла и новчану казну у износу од 4.500,00 КМ једном носиоцу јавне функције у Дистрикту због директног сукоба интереса јер је обављао послове које није смио док је био носилац јавне функције.

„Радило се о томе да је одређени дио новчаних средстава које је добијао за услуге које је пружао добијао од буџетских средстава Дистрикта што је класични сукоб интереса“, рекла је Мујић и напоменула да је лице које је било у сукобу интереса према сазнању упућено у којем правцу мора радити да би отклонило сукоб који је постојао.

Адмира Мујић је рекла да сви предмети који се воде или су завршени могу се наћи на интернет страници Комисија за одлучивање о сукобу интереса Брчко дистрикта.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img